Reebok Nano X Test – Treningssko for tøffe økter!

Reebok Nano X

Annonsørinnhold

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Endelig er den 10. utgaven av Reeboks svært populære Nano-serie her. Reebok Nano X!

Nano-serien har gjennom hele livsløpet kunnet reklamere som de offisielle Crossfit-skoene. Det samme gjelder altså for Nano X.

Gjennom årene har Reebok vist at de virkelig kan å lage funksjonelle treningssko. Skoene passer spesielt godt til både Crossfit, intervalltrening og tradisjonell styrketrening.

Selv om skoene fortsatt er egnet til Crossfit-trening, ser man likevel at Reebok har valgt å styre fokuset litt bort fra Crossfit. De nyeste utgavene er også godt egnet for HIIT (intervaller) og styrketrening.
Et godt eksempel på dette er at skoene ikke lenger er merket med teksten «Crossfit», og det meste av reklamemateriellet fra Reebok fokuserer på at skoene er funksjonelle og kan benyttes til all slags trening.

Vi var derfor spente når vi skulle gjennomgå Reebok Nano X. Er treningsskoene så stabile og allsidige som Reebok selv hevder?

Kort Oppsummert

Reebok Nano X

5
getfitness-badge
Reebok Nano X

Nano X er den 10. utgaven av den svært populære Nano-serien fra Reebok, og er først og fremst allsidige treningssko.

Skoene er designet for funksjonell trening, og er spesielt godt egnet til blant annet crossfit, høyintensive intervaller og tøff styrketrening.

Nano X er i tillegg utstyrt med ekstra lav drop, og passer derfor perfekt for deg som liker hurtige og intensive treningsøkter!

Fordeler

  • Allsidige treningssko.
  • Godt grep.
  • Slitesterk overdel.
  • Solid yttersåle.
  • Komfortable.
  • Egnet til flere ulike treningsformer.

Ulemper

  • Ikke godt egnet til lengre løpeturer.

Yttersåle

Dersom du planlegger å benytte treningsskoene til styrketrening er yttersålen spesielt viktig. En god yttersåle gir stabilitet ved tunge løft.

Et av de store spørsmålene før lanseringen av Nano X var om yttersålen fortsatt ville være like stabil som forgjengeren. Eller hadde Reebok valgt å ofre en stabil yttersåle for at skoene skulle være bedre egnet til lengre løpeturer?

Heldigvis for de av oss som trener styrke er det gjort lite endringer på yttersålen. Reebok Nano X tilbyr fortsatt den gode stabiliteten som trengs ved tunge løft og intensive treningsøkter.

Flexweave-overdel

Det første vi bemerker oss er at den slitesterke flexweave-overdelen fortsatt har god stretch. Enkelte av forbrukerne har likevel rapportert om at overdelen er noe mindre fleksibel enn forgjengeren, Nano 9.

Den velutviklede overdelen gjør simpelthen at skoene føles behagelige rundt foten, og vi setter stor pris på at Reebok har valgt å forsterke overdelen for å sikre enda bedre stabilitet.

Til tross for at tekstilmaterialet i overdelen er forsterket, har skoene fortsatt god pusteevne!

Passform

Reebok har som nevnt valgt å forsterke materialet i skoen. I praksis fører det til at passformen blir litt annerledes.

Resultatet er rett og slett at Nano X har en smalere passform, og dermed sitter strammere rundt foten.

I det du tar på deg skoene for første gang kan de rett og slett føles litt for stramme. Du kan likevel forvente at skoene utvider seg litt i løpet av kort tid. Dette var hvertfall tilfellet for vår del!

Reebok har også valgt å gå bort fra det avrundede hælpartiet fra Nano 9, til fordel for et hælparti som er spesielt designet å sitte tett inntil foten.
Dette er positive nyheter, spesielt for de som løper mye. Den nye utformingen fører til at hælen ikke glipper litt opp fra skoen når man løper raskt!

Undersålen

Først og fremst har Reebok Nano X lav dropp, som gjør skoene godt egnet til hurtige løpeturer.
Dette fører også til at skoene gir enda bedre stabilitet, som er viktig både for Crossfit og styrketrening.

Undersålen er konstruert med en grov overflate, og vi er svært fornøyde med hvor godt grep Reebok Nano X gir.

Reebok Nano X er kort og godt solide treningssko, og vi har lite å utsette på forandringene som er gjort fra forgjengeren, Nano 9.

Du bør likevel være klar over at Reebok Nano X ikke er myntet på lengre løpeturer. Om du jevnlig løper turer på lengre enn 5-6 kilometer bør du antageligvis se i andre retninger.

Gode tilbud på Reebok Nano X