Reebok Nano X Test – Treningssko for tøffe økter!

Reebok Nano X Test

Inneholder annonsørlenker

Endelig er den 10. utgaven av Reeboks svært populære Nano-serie her, nemlig treningsskoen Reebok Nano X.

Nano-serien har gjennom hele livsløpet kunnet reklamere som de offisielle Crossfit-skoene, og det samme gjelder altså Nano X.

Gjennom årene har Reebok vist gjennom Nano-serien at de virkelig kan å lage funksjonelle treningssko, som passer spesielt godt til både Crossfit, intervalltrening og tradisjonell styrketrening.

Til tross for at skoene fortsatt er egnet til Crossfit-trening, ser man allikevel at Reebok har valgt å styre fokuset litt bort fra Crossfit, til fordel for HIIT (intervaller) og styrketrening.
Et godt eksempel på dette er at skoene ikke lenger er merket med teksten «Crossfit», og det meste av reklamemateriellet fra Reebok fokuserer på at skoene er funksjonelle og kan benyttes til all slags trening.

Vi var derfor spente når vi skulle gjennomgå Reebok Nano X – er treningsskoene så stabile og allsidige som Reebok selv hevder?

Test av Reebok Nano X

Reebok Nano X

5

Produktbeskrivelse: Nano X er den 10. utgaven av den svært populære Nano-serien fra Reebok, og er først og fremst allsidige treningssko.
Skoene er designet for funksjonell trening, og er spesielt godt egnet til blant annet crossfit, høyintensive intervaller og tøff styrketrening.
Den slitesterke flexweave-overdelen har en tett og stabil passform, som gir god støtte til foten selv ved tunge løft.
Vi setter også stor pris på at overdelen har god stretch, som i praksis fører til at skoene oppleves som svært behagelige.
Den kompresjonspressede mellomsålen håndterer støt svært godt, og skoene er dermed godt egnet til løping - selv på hardt underlag.
Nano X er i tillegg utstyrt med ekstra lav drop, og passer derfor perfekt for deg som liker hurtige og intensive treningsøkter.
Godt grep!

Fordeler

  • Allsidige treningssko.
  • Godt grep.
  • Slitesterk overdel.
  • Solid yttersåle.
  • Komfortable.
  • Egnet til flere ulike treningsformer.

Ulemper

  • Ikke godt egnet til lengre løpeturer.

Detaljert

Reebok Nano X ble lansert på det norske markedet i midten av mai, og markerer 10-årsjubileumet for den svært populære Nano-serien.

I løpet av de siste årene har Reebok gjort relativt drastiske endringer til de årlige Nano-skoene, og Nano X er intet unntak.

Reebok Nano X er spesielt designet for å være allsidige treningssko, som skal kunne benyttes til både løping, crossfit og styrketrening.

Yttersåle

Med tanke på yttersålen forventet vi relativt store endringer fra forgjengeren, Nano 9 – som har fått svært mye skryt for å gi god stabilitet gjennom en solid yttersåle.

Dersom du planlegger å benytte treningsskoene til styrketrening er dette spesielt viktig, da stabilitet er kritisk ved tunge løft.

Et av de store spørsmålene før lanseringen av Nano X var om yttersålen fortsatt ville være like stabil som forgjengeren – eller om Reebok hadde valgt å ofre en stabil yttersåle for at skoene skulle være bedre egnet til lengre løpeturer.

Heldigvis for de av oss som trener styrke er det gjort lite endringer på yttersålen, og Nano X tilbyr fortsatt den nødvendige stabiliteten som trengs ved tunge løft og intensive treningsøkter.

Flexweave-overdel

Det første vi bemerker oss er at den slitesterke flexweave-overdelen fortsatt har god stretch, til tross for flere av forbrukerne har rapportert om at overdelen er noe mindre fleksibel enn forgjengeren, Nano 9.

Den velutviklede overdelen gjør simpelthen at skoene føles behagelige rundt foten, og vi setter stor pris på at Reebok har valgt å forsterke overdelen for å sikre ytterligere stabilitet.

Til tross for at tekstilmaterialet i overdelen er forsterket, har skoene fortsatt god pusteevne!

Passform

Reebok har som nevnt valgt å forsterke materialet i skoen, og dette fører naturligvis til at passformen er noe ulik fra forgjengerne.

Resultatet er rett og slett at Nano X har en smalere passform, og dermed sitter strammere rundt foten.

I det du tar på deg skoene for første gang kan de rett og slett føles litt for stramme, men du kan altså forvente at skoene utvider seg litt i løpet av kort tid – dette var hvertfall tilfellet for vår del.

Reebok har også valgt å gå bort fra det avrundede hælpartiet fra Nano 9, til fordel for et hælparti som er spesielt designet å sitte tett inntil foten.
Dette er positive nyheter, spesielt for de som løper mye – da den nye utformingen fører til at hælen ikke glipper litt opp fra skoen når man løper raskt.

Undersålen

Først og fremst har Reebok Nano X lav drop, som gjør skoene godt egnet til hurtige løpeturer.
Dette fører også til at skoene gir enda bedre stabilitet, som er svært viktig både for Crossfit og styrketrening.

Undersålen er konstruert med en grov overflate, og vi er svært fornøyde med hvor godt grep Reebok Nano X gir.

Reebok Nano X er kort og godt solide treningssko, og vi har lite å utsette på forandringene som er gjort fra forgjengeren, Nano 9.

Du bør forøvrig være klar over at Reebok Nano X ikke er myntet på lengre løpeturer, og dersom du jevnlig løper turer på lengre enn 5-6 kilometer bør du antageligvis se i andre retninger.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!