5 myter om treningsstrikker som du ikke bør tro på

Treningsstrikk

Treningsstrikker er et fantastisk godt treningsverktøy. De passer både for nybegynnere og mer erfarne mosjonister.

Sammenlignet med vekter er treningsstrikker ofte mer skånsomme mot ledd og muskler. Ofte er også skaderisikoen lavere.

Men, selv om treningsstrikker er ganske enkle å bruke finnes det noen myter om de. I denne artikkelen ser vi på 5 myter om treningsstrikker som bør avlives en gang for alle.

1. Treningsstrikker er ikke like effektive som vekter

Mange tror at treningsstrikker ikke gir like god effekt som vekter. Det er nok likevel lite som tilsier at det egentlig er slik.

Hvor effektive treningsstrikkene er avhenger i hovedsak av målet du har med treningen din. Om målet er å løfte så tunge vekter som mulig vil det naturligvis være lite fornuftig å bruke strikker hele tiden.

Om du derimot har som mål å stramme opp litt er treningsstrikker et minst like godt verktøy!

2. Treningsstrikkene bør alltid plasseres rundt lårene

Det finnes mange øvelser hvor strikken skal plasseres rundt lårene. Det vil likevel ikke si at du alltid bør gjøre det slik.

Hvor du plasserer strikkene avhenger av hvilke muskler du skal trene. Ofte gir det også mening å plassere de rundt leggene!

3. Treningsstrikker med lav belastning gjør deg ikke sterkere

Alle treningsstrikker vil bidra til å styrke muskulaturen.

Om du trener med lett belastning kan du eksempelvis øke antallet repetisjoner. Eller du kan eventuelt bytte ut strikken med en som gir tyngre belastning.

4. Alle treningsstrikker er like

Når du først skal kjøpe noen treningsstrikker er det viktig at du vier litt tid til å finne ut av hvilke du bør kjøpe.

I første omgang bør du forsikre deg om at treningsstrikkene er produsert av et solid og slitesterkt materiale. Samtidig bør de også være komfortable i bruk.

Hvilken motstanden strikkene har varierer også mye. Om du ikke har trent spesielt mye før bør du kjøpe strikker som gir relativt lav motstand. Da kan du trene inn teknikken og unngå skader!

5. Treningsstrikkene bør være skikkelig stramme

Om du skal trene intensivt bør selvfølgelig strikkene være litt stramme. Bare pass på at strikkene ikke blir for stramme.

Optimalt sett bør treningsstrikkene være stramme nok til at du virkelig kjenner at muskulaturen må jobbe. De skal ikke være så stramme at du begynner å «jukse» med teknikken.

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.