Alta HR er en av de desidert mest populære aktivitetsklokkene som er blitt levert fra den anerkjente leverandøren FitBit.

Klokken leveres med mange hendige funksjoner, slik som kaloriforbruk, skritteller, samt søvn- og treningsregistrering.

FitBit Alta HR har vært gjenstand for mange vurderinger, og vi var derfor spente da vi skulle ta en titt på spesifikasjonene til dette produktet.

Test av FitBit Alta HR

Til informasjon: I tilfeller hvor det er økonomisk og praktisk mulig for oss, gjennomfører vi selv tester av produktene. Dersom dette ikke er mulig, tildeler vi produktet en total vurdering basert på produktets spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger i dialog med brukerne.

FitBit Alta HR

4.5
FitBit Alta HR Test

Produktbeskrivelse: Med Alta HR har FitBit tatt en allerede solid aktivitetsmåler, og gjort den enda bedre.
Rent designmessig er klokken relativt nøytral, og den minimalistiske utformingen gjør at klokken sitter behagelig rundt håndleddet.
FitBit Alta HR er enkelt og greit en god all-rounder, som passer perfekt til deg som vil få bedre oversikt over ditt eget aktivitetsnivå!

Fordeler

 • Slankt design.
 • Behagelig passform.
 • Nøyaktig skritteller.
 • Nøyaktig pulsmåling.

Ulemper

 • Skjermen oppleves tidvis som lite responsiv.
 • Tidvis vanskelig å lese av informasjon i dagslys.

Detaljert

Aktivitetsklokker finnes overalt, og disse produktene benyttes av alt fra erfarne mosjonister til de som kun vil få en bedre oversikt over sitt eget aktivitetsnivå.

Funksjonsmessig minner Alta HR om Charge 2, men leveres med et mer minimalistisk design, og batteritiden er betraktelig bedre.

Design

FitBit Alta HR TestRent designmessig er det lite som skiller seg ut med Alta HR.

Alta HR leveres med en behagelig gummipolstret reim, og svært mange forbrukere har rapportert om at armbåndet sitter behagelig rundt håndleddet.

Visuelt er FitBit Alta HR pen å se på.
Selve klokken er kun 15 millimeter tykk, men skjermen oppleves allikevel ikke som for liten – til tross for at Alta HR er 25% slankere enn storebroren, Charge 2.

Det slanke designet bidrar også til at Alta HR veier mindre, og man merker dermed knapt at armbåndet sitter på.

Med Alta HR har FitBit valgt å fjerne fysiske knapper på klokken, som resulterer i et ryddig og stilrent design.

Den innebygde skjermen er enkel, og det oppleves stort sett som lite problematisk å lese av informasjonen fra armbåndet.

Unntaket er forøvrig i sterkt dagslys – bakgrunnsbelysningen er rett og slett ikke sterk nok, og det kan derfor til tider være vanskelig å lese av informasjonen fra skjermen.

De gummierte reimene leveres i en lang rekke ulike farger, og majoriteten har rapportert om at reimene er enkle å skifte ut.

Sporing

Det tradisjonelle designet til Alta HR reflekteres også i funksjonene, da armbåndet er utstyrt med både innebygd pulsmåler og skritteller.

Den innebygde skrittelleren gjør en svært god jobb med å registrere hvert eneste steg du tar, og de aller fleste av forbrukerne har rapportert om at skrittelleren oppleves som nøyaktig.

Mange aktivitetsklokker er for generøse med skrittregistreringen, men med Alta HR trenger du altså ikke å bekymre deg for at bilturen plutselig resulterer i 500 ekstra steg.

Pulsmåleren er heller ikke til å kimse av, og den gjør en svært god jobb med å registrere pulsnivået, både under trening og i hvile.

Pulsregistrering har forøvrig flere funksjoner enn å vise frem makspulsen din i løpet av en treningsøkt, og i FitBit-appen får du detaljert informasjon om pulsnivået ditt gjennom hele dagen.

App

En av de store salgsargumentene til FitBit er den populære «Fitbit-appen», som er tilgjengelig både på Android og iOS.

Alt i alt er vi relativt fornøyd med applikasjonen, men et stort minus er at appen ikke har støtte for det norske språket, og all informasjon vil dermed bli presentert på engelsk.

Vi har forøvrig kun testet Android-versjonen, men basert på tilbakemeldinger fra kunder skal appene være tilnærmet identiske rent funksjonsmessig.

I appen har du mulighet til å se detaljert informasjon om blant annet treningsøktene dine, antall steg per dag, puls og søvnkvalitet.
For de av dere som skulle ha interessante av å logge vann- og matinntaket, er det også mulighet for dette i appen.

Dersom du planlegger å logge næringsinntaket, bør du forøvrig være forberedt på at Fitbit ikke har inkludert en database over norske matvarer, og du må dermed ta til takke med en database med matvarer fra eksempelvis USA.

Vi setter spesielt pris på at man har muligheten til å sammenfatte informasjonen fra armbåndet, og man kan blant annet se en detaljert oppsummering av uken som er gått.

Appen kan konfigureres etter deg og dine behov, og du kan enkelt selv avgjøre hvilken informasjon som skal vises i appen.
Det er også mulig å sette opp mål for både trening, søvn, vekt og lignende.

Alt i alt føler vi at appen er intuitiv å bruke, samtidig som den faktisk viser mye interessant informasjon som man ikke kan lese av direkte fra armbåndet.

Batteritid

Batteritiden til Alta HR er estimert til å være omkring 5 dager, noe som i seg selv er en betydelig forbedring fra forgjengeren, Charge 2.

Batteritiden kunne forøvrig vært enda bedre, og dersom man eksempelvis ser på Charge 3 har denne en batteritid på 7 dager.

Oppsummert

FitBit Alta HR er en god all-rounder som passer perfekt til deg som vil få bedre oversikt over ditt eget aktivitetsnivå.

Den slanke utformingen, kombinert med den lave vekten, gjør at armbåndet føles svært behagelig rundt håndleddet.

Både skrittelleren og pulsmåleren har fått mye skryt for å være nøyaktige, og dersom du laster ned FitBit-appen vil du få mye detaljert informasjon om din egen helse.

Enkelte brukere har forøvrig rapportert om at skjermen oppleves som lite responsiv til tider, og at informasjonen kan være vanskelig å lese av i dagslys.

Spesifikasjoner

 • Batteritid: 5 dager.
 • Innebygd pulsmåler.
 • 24-timers pulsmåling.
 • 24-timers aktivitetsmåler.
 • Søvnmåler.
 • Skritteller.
 • Kalorimåling.
 • Distansemåler.
 • Vanntett opptil 1 meter.

For å få en full oversikt over de beste aktivitetsklokkene, anbefaler vi at du tar en titt på vår test av aktivitetsklokker!