Jabra Elite Active 65t Test

Til tross for at Jabra Elite Active 65t er noen år gamle, er disse trådløse øreproppene fortsatt noen av de mest populære på markedet. Hvordan kom de ut i vår test, og hva ble våre erfaringer?

Kort oppsummert

Jabra Elite Active 65t

4.5
Jabra Elite Active 65t

Produktbeskrivelse: Kort oppsummert fremstår Jabra Elite Active 65t som svært allsidige ørepropper, som passer spesielt godt dersom du har en relativt aktiv livsstil.

I løpet av vår testperiode har vi ikke opplevd nevneverdige problemer med den trådløse tilkoblingen, og rekkevidden er hele 10 meter, slik at du enkelt kan legge mobiltelefonen til side mens du er på gymmet.

Selve lydkvaliteten er også god, og lyden fremstår som både velbalansert, ren og kraftig.
Jabra Elite Active 65t klarer for øvrig ikke å konkurrere med de dyreste øreproppene på markedet, men dette kan man heller ikke forvente med en så lav prislapp.

Dersom du er vandt til billige budsjett-propper, vil du med høy sannsynlighet også bli overrasket over hvor godt øreproppene filtrerer ut støy fra omgivelsene rundt.
Selv på relativt lavt volum er det vanskelig å høre lyden av stemmer og annet fra omgivelsene, og du trenger derfor ikke skru opp til et ekstremt høyt volum for å nyte musikken uten forstyrrelser.

Utover dette scorer Jabra Elite Active 65t godt både på batteritid og passform - og brukeropplevelsen oppleves i det store og hele som svært god.
Vi i redaksjonen ser oss naturligvis også fornøyde med at øreproppene er svetteresistente, noe som i praksis gjør de svært godt egnet til intensive treningsøkter - både innendørs og utendørs.

På den negative siden har vi hatt noen mindre utfordringer med knappene på hver side av øreproppene, som til tider oppleves som noe utfordrende å betjene.

Jabra Elite Active 65t er et svært godt valg for deg som er på utkikk etter et sett trådløse ørepropper som gir god lyd.
Proppene er svetteresistente, og gir mer enn tilfredsstillende lyd - uten at det trenger å koste skjorta!

Fordeler

  • God lydkvalitet.
  • Svetteresistente.
  • Tilstrekkelig rekkevidde.
  • Praktisk oppbevaringsetui.
  • Enkel lading.
  • Egen mobilapplikasjon.
  • God støyfiltrering.

Ulemper

  • Bassen kunne vært enda litt tyngre.
  • Litt vanskelig å åpne oppbevaringsetuiet.
  • Litt knotete hurtigknapper på pluggene.

Enkel oppbevaring og lading

Jabra Elite Active 65t oppbevaringsboks

Noe av det første vi bemerker oss med Jabra Active Elite 65t er selve lademekanismen.

Med i pakken finner du et lite og hendig etui, som enkelt kan benyttes til både oppbevaring og lading.

Etuiet har kapasitet til hele to fulladinger av proppene, som i praksis gir mulighet til å lade opp igjen øreproppene selv når du er på farten.

Batteritiden på selve øreproppene er 5 timer, og i løpet av 2 timer i lade-etuiet er proppene nok en gang fulladet.

Rent visuelt fremstår etuiet som minimalistisk og elegant, og størrelsesmessig er dette etuiet langt mindre enn flere av konkurrentene på markedet – hvor du enkelt får plass til etuiet nede i treningsbaggen, eller til og med i din egen bukselomme.

I løpet av vår testperiode har vi ikke opplevd noen store utfordringer med oppbevaringsetuiet, snarere tvert imot.

Vi er svært fornøyde med hvor enkelt det er å plassere proppene nede i etuiet, og de tilpassede oppbevaringslommene inne i etuiet gir lite rom for misforståelser med tanke på plasseringen av øreproppene.

Så snart etuiet er lukket igjen, sitter også proppene svært godt fast – og dersom du eksempelvis har med deg etuiet i lomma på joggeturen trenger du ikke bekymre deg for at proppene løsner fra ladestasjonen underveis.

Vi i redaksjonen setter stor pris på at Jabra har klart å utforme et brukervennlig og kompakt lade- og oppbevaringsetui, som sikrer at ørepluggene lades opp selv når man er på farten.

På den negative siden kan etuiet tidvis oppleves som noe vanskelig å åpne, og vi har ved flere anledninger måttet prøve gjentatte ganger før vi faktisk har klart å åpne opp etuiet.

Tilfredsstillende lydkvalitet og god app

Jabra Elite Active 65t App

Kort oppsummert er vi mer enn fornøyde med lyden som kommer ut av Jabra Elite Active 65t.

Via den tilhørende mobilapplikasjonen (Jabra Sound+) kan du selv velge ulike moduser, hvor flere av modusene er tilpasset typiske bruksområder.

Personlig setter vi pris på litt ekstra god bass, spesielt på trening, og har derfor i stor grad benyttet oss av den forhåndsdefinerte bass-modusen.

Dersom ønskelig gir Jabra deg også friheten til å endre de forhåndsinstallerte modusene etter dine egne preferanser.
I praksis har vi for øvrig ikke lyktes med å stille inn modusene slik at lyden faktisk blir bedre, men til gjengjeld føler vi at Jabra treffer svært godt på de forhåndsinstallerte modusene.

Bassen kunne med fordel vært enda litt tyngre, men til en så lav og fornuftig pris er vi likevel svært fornøyde – og sammenlignet med typiske budsjett-propper er dette utvilsomt et kraftig steg opp.

Noe av hemmeligheten bak den gode lydkvaliteten som produseres av disse øreproppene er den gode filtreringsevnen.

Active Elite 65t gjør kort og godt en svært god jobb med å filtrere ut støy fra omgivelsene, selv på lavt volum.

Vi setter også stor pris på den intuitive autostop-funksjonen.

Dersom du tar ut ørepluggen fra det høyre øret, vil musikken automatisk stoppe opp.

Tilsvarende har Jabra også lagt til rette for at du skal kunne høre musikk samtidig som du kan høre lyd fra omgivelsene – hvor du da må ta ut den venstre ørepluggen, som altså ikke vil føre til at musikken stopper opp.

Disse innstillingene kan du for øvrig også justere via mobilapplikasjonen, slik at du kan tilpasse øreproppene til ditt eget behov.

God og behagelig passform

Jabra Elite Active 65t er kort og godt en av de mest komfortable trådløse øreproppene vi har værte borte i.

Tradisjonelt sett ser man at trådløse propper typisk har en litt ukomfortabel passform, for å sikre at proppene sitter ekstra godt – siden man ikke har en kabel som balanserer proppene.

Jabra har likevel klart å unngå denne fallgruven, og med Elite Active 65t har man faktisk et par trådløse ørepropper som sitter godt, uten at de føles ubehagelige.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på den lille «armen» på nedsiden av proppene, som gjør det svært enkelt å sette dem inn i ørene.

Proppene sitter altså både behagelig og godt i ørene, men dette vil for øvrig ikke si at de aldri faller ut.

Undertegnede forsøkte seg på en relativt intensiv økt på boksesekken, og opplevde ved 2-3 anledninger at proppene nærmest fløy ut av ørene.

Ved mer tradisjonelle treningsformer, slik som løping og styrketrening, opplevde vi for øvrig ingen problemer med at proppene løsnet underveis i økten.

På siden av hver av proppene finner man også hurtigknapper for å skru proppene av og på, som i det store og hele fungerer greit nok.

Knappen på den venstre proppen er rett og slett litt hardere å trykke på, og dersom proppen allerede er inne i øret oppleves det som vanskelig å trykke på denne, og samtidig unngå følelsen av at man forsøker å presse hele ørepluggen inn i øret.

Godt egnet til samtaler

Til tross for at Jabra Elite Active 65t i utgangspunktet er rettet mot den aktive forbrukeren, er også pluggene svært godt egnet til samtaler og generell kontorbruk.

Lydkvaliteten på samtalene oppfattes som svært god, og stemmene oppleves som både klare og tydelige i begge ender av linjen.

Via mobilapplikasjonen kan du også velge om du ønsker å høre din egen stemme mens en samtale føres.

I utgangspunktet var vi nokså skeptiske til denne funksjonen, men i praksis sitter vi igjen med en oppfatning av at dette faktisk er en nyttig funksjon.

Som nevnt gjør øreproppene svært god jobb med å filtrere ut støy fra omgivelsene, og uten stemmegjengivelsen kan egen stemme oppfattes som noe «ullen» og utydelig.

Med stemmegjengivelse påskrudd merker vi for øvrig ikke noe av dette, og samtalen går mer eller mindre knirkefritt.

Stabil tilkobling

Med trådløse ørepropper blir man naturligvis noe bekymret for brudd i tilkoblingen, slik at musikken eller samtalene oppleves som hakkete.

I henhold til produsenten har Elite Active 65t en rekkevidde på totalt 10 meter – noe som også stemmer relativt godt overens med våre erfaringer.

På joggeturer, hvor mobiltelefonen uansett er i umiddelbar nærhet, opplevde vi svært få brudd i tilkoblingen.
Vi har likevel opplevd mindre brudd i tilkoblingen, men musikken har hver gang startet raskt opp igjen i løpet av omkring ett halvt sekund.

På kontoret har vi heller ikke opplevd noen utfordringer med tilkoblingen, og etter vår erfaring er den beregnede rekkevidden på omkring 10 meter mer eller mindre korrekt.

Gode tilbud på Jabra Elite Active 65t

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!