Jabra Elite Active 65t Test

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Til tross for at Jabra Elite Active 65t er noen år gamle, er disse trådløse øreproppene fortsatt noen av de mest populære på markedet. Hvordan kom de ut i vår test, og hva ble våre erfaringer?

Kort oppsummert

Jabra Elite Active 65t

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Jabra Elite Active 65t
Trådløs teknologi: Bluetooth Maksimal rekkevidde: 10 meter Batteritid: Inntil 5 timer Oppladningstid: 2 timer Kompatibel med: Android, iPhone Lydmodus: Stereo Størrelse: 3,0 x 2,7 x 2,25 cm

Kort oppsummert fremstår Jabra Elite Active 65t som svært allsidige ørepropper. Proppene passer perfekt dersom du har en aktiv livsstil.

Lydkvaliteten er god, og lyden fremstår som både velbalansert, ren og kraftig.
Om du er vandt til billige budsjett-propper vil du sannsynligvis bli overrasket over hvor godt øreproppene filtrerer ut støy fra omgivelsene rundt.
Selv på relativt lavt volum er det vanskelig å høre lyder fra omgivelsene. Du trenger derfor ikke skru opp til et ekstremt høyt volum for å nyte musikken uten forstyrrelser.

Utover dette scorer Jabra Elite Active 65t godt både på batteritid og passform. Brukeropplevelsen oppleves også i det store og hele som svært god.

Jabra Elite Active 65t er et svært godt valg for deg som er på utkikk etter et sett trådløse ørepropper som gir god lyd.
Proppene er svetteresistente, og gir mer enn tilfredsstillende lyd. Uten at det trenger å koste skjorta!

Fordeler

 • God lydkvalitet.
 • Svetteresistente.
 • Tilstrekkelig rekkevidde.
 • Praktisk oppbevaringsetui.
 • Enkel lading.
 • Egen mobilapplikasjon.
 • God støyfiltrering.

Ulemper

 • Bassen kunne vært enda litt tyngre.
 • Litt vanskelig å åpne oppbevaringsetuiet.
 • Litt knotete hurtigknapper på pluggene.

Enkel oppbevaring og lading

Jabra Elite Active 65t oppbevaringsboks

Noe av det første vi bemerker oss med Jabra Active Elite 65t er selve lademekanismen. Med i pakken finner du et lite og hendig etui, som enkelt kan benyttes til både oppbevaring og lading.

Etuiet har kapasitet til hele to fulladinger av proppene. I praksis gir det mulighet til å lade opp igjen øreproppene selv når du er på farten.

Batteritiden på øreproppene er 5 timer. I løpet av kun 2 timer i lade-etuiet er proppene nok en gang fulladet.

Rent visuelt fremstår etuiet som minimalistisk og elegant. Størrelsesmessig er dette etuiet langt mindre enn flere av konkurrentene på markedet. Du får enkelt plass til etuiet nede i treningsbaggen, eller til og med i bukselomma!

I løpet av testperioden har vi ikke opplevd noen store utfordringer med oppbevaringsetuiet. Snarere tvert imot.

Vi er svært fornøyde med hvor enkelt det er å plassere proppene nede i etuiet. De tilpassede oppbevaringslommene inne i etuiet gir også lite rom for misforståelser med tanke på plasseringen av øreproppene.

Så snart etuiet er lukket igjen, sitter også proppene svært godt fast. Om du eksempelvis har med deg etuiet i lomma på joggeturen trenger du ikke bekymre deg for at proppene løsner fra ladestasjonen underveis.

Vi i redaksjonen setter altså stor pris på at Jabra har klart å utforme et brukervennlig og kompakt lade- og oppbevaringsetui.

På den negative siden kan etuiet tidvis oppleves som noe vanskelig å åpne. Vi har ved flere anledninger måtte «knote» litt for å få det opp, rett og slett.

 • Tips: Usikker på hva du skal høre på mens du trener? Du kan jo alltids prøve ut en lydbok-app!

Tilfredsstillende lydkvalitet og god app

Jabra Elite Active 65t App

Kort oppsummert er vi mer enn fornøyde med lyden som kommer ut av Jabra Elite Active 65t.

Via den tilhørende mobilapplikasjonen (Jabra Sound+) kan du selv velge ulike moduser. Flere av modusene er tilpasset vanlige bruksområder. Personlig setter vi pris på litt ekstra god bass og har derfor i stor grad benyttet oss av den forhåndsdefinerte bass-modusen.

Dersom ønskelig gir Jabra deg også friheten til å endre de forhåndsinstallerte modusene etter dine egne preferanser.
I praksis har vi likevel ikke lyktes med å stille inn modusene slik at lyden faktisk blir bedre. Til gjengjeld føler vi at Jabra treffer svært godt på de forhåndsinstallerte modusene.

Bassen kunne med fordel vært enda litt tyngre, men til en så lav og fornuftig pris er vi likevel fornøyde. Sammenlignet med typiske budsjett-propper er dette uansett et kraftig steg opp!

Noe av hemmeligheten bak den gode lydkvaliteten som produseres av disse øreproppene er den gode filtreringsevnen. Active Elite 65t gjør kort og godt en svært god jobb med å filtrere ut støy fra omgivelsene, selv på lavt volum.

Vi setter også stor pris på den intuitive autostop-funksjonen. Om du tar ut ørepluggen fra det høyre øret, vil musikken enkelt og greit stoppe opp. Praktisk!

Tilsvarende har Jabra også lagt til rette for at du skal kunne høre musikk samtidig som du kan høre lyd fra omgivelsene. Da må du ta ut den venstre ørepluggen, som altså ikke vil føre til at musikken stopper opp.

Disse innstillingene kan du også justere via mobilapplikasjonen, slik at du kan tilpasse øreproppene til ditt eget behov.

God og behagelig passform

Jabra Elite Active 65t er kort og godt en av de mest komfortable trådløse øreproppene vi har værte borte i.

Tradisjonelt sett ser man at trådløse propper ofte har en litt ukomfortabel passform, for å sikre at proppene sitter ekstra godt.

Jabra har likevel klart å unngå denne fallgruven. Med Elite Active 65t får man faktisk et par trådløse ørepropper som sitter godt, uten at de føles ubehagelige.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på den lille «armen» på nedsiden av proppene. Disse gjør det veldig enkelt å sette dem inn i ørene.

Proppene sitter altså både behagelig og godt i ørene, men det vil likevel ikke si at de aldri faller ut. Undertegnede forsøkte seg på en relativt intensiv økt på boksesekken, og opplevde ved 2-3 anledninger at proppene nærmest fløy ut av ørene.

Ved mer vanlige treningsformer, slik som løping og styrketrening, opplevde vi for øvrig ingen problemer med at proppene løsnet underveis i økten.

På siden av hver av proppene finner man også hurtigknapper for å skru proppene av og på, som i det store og hele fungerer greit nok.

Knappen på den venstre proppen er rett og slett litt hardere å trykke på. Om proppen allerede er inne i øret oppleves det som vanskelig å trykke på den. Det føles rett og slett litt som om man presser hele ørepluggen inn i øret. Ikke bra!

Godt egnet til samtaler

Til tross for at Jabra Elite Active 65t i utgangspunktet er rettet mot den aktive forbrukeren, er pluggene også godt egnet til samtaler og generell kontorbruk. Lydkvaliteten på samtalene fremstår som god, og stemmene oppleves som både klare og tydelige i begge ender av linjen.

Via mobilapplikasjonen kan du også velge om du ønsker å høre din egen stemme mens en samtale føres. I utgangspunktet var vi litt skeptiske til denne funksjonen. I praksis sitter vi likevel igjen med en oppfatning av at dette faktisk er en nyttig funksjon.

Som nevnt gjør øreproppene en god jobb med å filtrere ut støy fra omgivelsene, og uten stemmegjengivelsen kan egen stemme oppfattes som litt «ullen» og utydelig. Med stemmegjengivelse påskrudd merker vi ikke noe av dette, og samtalen går mer eller mindre knirkefritt.

Stabil tilkobling

Med trådløse ørepropper blir man naturligvis noe bekymret for brudd i tilkoblingen. Hvem vil vel høre på hakkete musikk?

I følge Jabra har Elite Active 65t en rekkevidde på totalt 10 meter. Dette stemmer også relativt godt overens med våre erfaringer.

På joggeturer, hvor mobiltelefonen uansett er i umiddelbar nærhet, opplevde vi få brudd i tilkoblingen. På kontoret har vi heller ikke opplevd noen utfordringer med tilkoblingen.

Den beregnede rekkevidden på 10 meter er altså godt innafor, og vi er fornøyd!

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette lever en aktiv livsstil, og er en av vår dyktige produkttestere. Opp gjennom årene har hun testet mange ulike treingsprodukter, og har med seg nyttig erfaring som produkttester hos oss. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social