Vannaktiviteter – dette utstyret trenger du!

Vannaktiviteter

Kommersielt innhold

La oss være ærlige – dagens hektiske hverdag gir oss lite tid til å gjøre de tingene vi egentlig har lyst til.

De fleste av oss jobber hardt hele uka, og når helgen endelig står for tur kan det rett og slett være vanskelig å komme seg ut av døra for å trene, eller rett og slett bare for å ha det litt gøy.

Sommeren har nå for alvor kommet, og vi håper ikke du er en av de som går i fella og ikke benytter deg av denne flotte årstiden til å prøve noen nye og morsomme aktiviteter.

Den siste tiden er det forøvrig ikke bare aktiviteter på land som frister folk til å komme seg ut av døra – vannaktiviteter har blitt mer og mer populært, og vi tør å påstå at du virkelig går glipp av noe dersom du ikke i det minste gir det en sjanse.

Men hvilke vannaktiviteter bør man begynne med?
Og ikke minst, hvilket utstyr trenger man for å komme i gang med morsomme vannaktiviteter?

1. Oppblåsbar flytematte

Abilica AirTrack Plus TestEn oppblåsbar flytematte er i utgangspunktet kun en modifisert treningsmatte, som har den fordelen at den kan benyttes både på land og i vann.

Det finnes mange oppblåsbare flytematter på det norske markedet, og en av de desidert beste valgene er AirTrack Plus.

AirTrack Plus er levert av den anerkjente leverandøren Abilica, og du kan derfor føle deg trygg på at kvaliteten er høy i alle ledd.
AirTrack Plus fra Abilica er svært godt egnet til ulike vannaktiviteter, og er en del av den svært populære AirTrack-serien.

Den store fordelen med denne treningsmatten er først og fremst den svært romslige overflaten – med et areal på hele 9 meter oppleves det som helt problemfritt at flere oppholder seg på treningsmatten samtidig.

Så snart AirTrack Plus er fylt opp med luft, har matten en tykkelse på hele 15 centimeter, som i praksis gir både god demping og gode flyteegenskaper – og treningsmatten kan dermed fint benyttes til akrobatiske aktiviteter, både på land og i vann.

Abilica AirTrack Plus
Abilica AirTrack Plus passer perfekt som en flytebrygge, og kan benyttes som et samlingspunkt i vannet for hele familien!

Selve konstruksjonen er det også lite å utsette på.
AirTrack Plus er produsert av svært solide materialer (Double Wall Fabric), og den gjennomtenkte forsterkningen i skjøtene sikrer at matten har en lang levetid.
Dette gjenspeiles også i den maksimale brukervekten, som er hele 150 kilo!

Når det kommer til aktiviteter som kan utføres på AirTrack Plus, er det kun fantasien som setter grensene – og vi nevner blant annet gymnastikk, kampsport, parkour, vann-yoga og cheerleading.

Dersom du er av den mer avslappede typen er det naturligvis ingenting i veien for å ta med litt snacks og noe godt å drikke, og rett og slett bare slå deg til rette og slappe av!

Klikk her for å se tilbud på Abilica AirTrack Plus!

2. iSUP – Oppblåsbar paddle board

AIIR Seadragon Allround testFor de av dere som ikke skulle ha hørt om det, står altså iSUP for Inflatable Stand Up Paddleboard.

Ulikt tradisjonelle padlebrett er altså iSUP oppblåsbare, som fører til en langt mer letthåndterlig og praktisk løsning.

I tillegg til at et padlebrett er en svært enkel måte for å forflytte seg ute på vannet, er det også svært god trening.

Selve padlingen vil utvilsomt gi deg en solid treningsøkt for overkroppen, og ved å padle stående vil du også få en god økt hvor du trener både kjernemuskulatur og balanse.

Men, alt skal jo ikke bare dreie seg om trening, og etter vår mening er det rett og slett morsomt å være ute på vannet med et padlebrett.

Kanskje er det litt bølger også, slik at du virkelig får testet balansen din!

For at du skal kunne få den beste opplevelsen, er det forøvrig viktig at du velger et padlebrett med solid konstruksjon, som holder godt på luften over tid.

Et eksempel på et slikt padlebrett er AIIR Seadragon Allround, som er et lettvekts-padlebrett med en stiv og stabil konstruksjon.

Seadragon Allround er utstyrt med et gjennomtenkt 4-finne system, som gir svært god retningsstabilitet – slik at du ikke hele tiden må korrigere retningen for å komme deg dit du vil.

I teorien skal jo også et padlebrett by på både fart og spenning, men i praksis ser man allikevel at dette er noe mange produsenter sliter med å få til – da fronten på padlebrettet rett og slett ikke er designet for hastighet.

Dette har AIIR gjort noe med, og Seadragon Allround er derfor utstyrt med en spiss snute, som sikrer en bedre gjennomskjæringsevne i vannet.

Selve brettet veier kun 8,8 kilo, og med i pakken får du både fotpumpe, sikkerhetsline, padleåre, praktisk oppbevaringsbag og et avtagbart sete!

Klikk her for å se tilbud på AIIR Seadragon Allround!

3. Flytevest – Safety First!

Før moroa kan begynne er det naturligvis viktig å ta hensyn til sikkerheten.

Joda, du er nok kanskje en habil svømmer, men uhell kan skje – og hva er vel da bedre enn en trygg og solid flytevest?

Som de fleste av oss er kjent med er jo også barn som oftest svært glad i vannaktiviteter, og dersom eksempelvis barnet skal ut og leke seg på en portabel flytematte er det viktig at sikkerheten er ivaretatt.

Uavhengig av alder og hvor vant du er til å være i vannet, er derfor anbefalingen vår klar.
Gå til innkjøp av en flytevest – om ikke til deg, kjøp det hvertfall til de minste!

Gode tilbud på flytevester til alle aldre finnes her!

Ulike typer vannaktiviteter

De ulike aktivitetene man kan utføre på en oppblåsbar flytematte er i praksis akkurat de samme som på land.

Eksempler på gode aktiviteter som kan utføres er:

  • Turn.
  • Kampsport.
  • Cheerleading.
  • Bryting.
  • Balanse- og stabilitetstrening.
  • Parkour.
  • Yoga.
  • Generell gymnastikk.

Dersom du er villig til å gå til innkjøp av et padlebrett, vil du også kunne gjennomføre en solid treningsøkt hvor styrke og balanse er i fokus!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!