Beste Pre Workout 2017

Pre Workout (PWO) kosttilskudd er designet for å bidra til mer energi, fokus og utholdenhet på trening. Med andre ord – dersom du trenger et ekstra kick på trening, er pre workout kosttilskuddet for deg!

Å velge korrekt PWO kosttilskudd kan være vanskelig, da det finnes en rekke ulike produkter på markedet, og det er stor variasjon mellom næringsinnhold og kvalitet på de ulike produktene. I denne artikkelen gir vi deg derfor vår topp 10 liste for beste pre workout produkt. I tillegg ønsker vi å bidra med nyttig informasjon om PWO på generell basis – slik at du kan gjøre deg opp en mening om denne type kosttilskudd er noe for deg.
Les videre for å se hvilke pre workout’s som ble best i test!

De 5 beste Pre Workout produktene i 2017

PRODUKTBESKRIVELSEINNHOLD
The Butcher PWO
Best i vår pre workout test, Butcher PWO fra Swedish Supplements
The Butcher fremstår som et kraftig PWO-produkt med mange brukere fra hele Europa. Dette tilskuddet innehar en langvarig effekt, og er perfekt dersom du ønsker å opprettholde energien gjennom lengre treningsøkter.
The Butcher PWO har det høyeste innholdet av både koffein, kreatin og beta alanin i denne testen!
Bestill her
Koffein
250 mg
Beta Alanin
3300 mg
Kreatin
4000 mg
Taurin
500 mg
No Xplode
No Xplode fra den anerkjente leverandøren BSN er det mest solgte PWO-tilskuddet på det europeiske markedet, og med god grunn.
Dette produktet har en intens effekt, og bidrar til høyere fokus og intensitet på trening.
Bestill her
Koffein
150 mg
Beta Alanin
1300 mg
Kreatin
3200 mg
L-Arginin
3000 mg
Taurin
500 mg
Core Intensity
Core Intensity fra Proteinfabrikken
Core Intensity fra Proteinfabrikken inneholder hele 4650 mg BCAA (branched chain amino acids).
Tilskuddet har høyt innhold av kreatin, og er utviklet av Proteinfabrikken selv – disse gutta kan du stole på.
I tillegg til den prestasjonsøkende effekten, bidrar produktet til raskere restituering etter endt treningsøkt.
Bestill her
Koffein
150 mg
Beta Alanin
1000 mg
Kreatin Monohydrat
3400 mg
Arginin AKG
2000 mg
Taurin
700 mg
Intensity
PWO-tilskuddet Intensity fra Star Nutrition
Intensity fra den anerkjente kosttilskudd-leverandøren Star Nutrition er en potent prestasjonsøker som bidrar til økt mental fokus og bedre utholdenhet på trening.
Intensity inneholder ingen egenutviklede patenterte blandinger, såkalte “superformulas”, og gir deg derfor meget god informasjon om hva du faktisk får i deg.
Bestill her
Koffein
100 mg
Beta Alanin
1000 mg
Kre-Alkalyn
750 mg
L-Arginin
1210 mg
Taurin
500 mg
C4
PWO-tilskuddet C4 fra Cellucor er et av verdens mest solgte PWO-produkter.
C4 har en eksplosiv effekt, og bidrar til økt fokus og energi på treningssenteret.
Bestill her
Koffein
160 mg
Beta Alanin
400 mg
Kreatin Nitrat
250 mg
Arginin AKG
250 mg

Gir Pre Workout mer energi på trening?

Du kan forvente en kraftig energiboost på trening, dersom du velger korrekt produkt.

PWO-produkter inneholder ofte høye doser koffein, som er et godt dokumentert stimulerende middel. Her ser man allikevel store individuelle forskjeller på effekten – og mye av årsaken til dette er nok koffein-toleransen. Drikker du 3 red bull til frokost, og 16 kopper kaffe i løpet av arbeidsdagen, vil nok ikke koffein-mengden man finner i et PWO-produkt gi den helt store effekten. Dersom du derimot normalt inntar lave eller moderate mengder av koffein (3-4 kaffekopper daglig), kan du forvente en oppkvikkende effekt basert på koffeinmengden man finner i PWO-produktene.

Men ok, hvorfor ikke bare ta en kaffe og en banan før trening? Misforstå oss rett, i mange tilfeller er dette kanskje rette løsningen. Ikke bare har du full kontroll over hva du får i deg, men det er også en langt bedre løsning dersom du er av den økonomiske typen (gjerrig på godt norsk?).

Til tross for at budsjett-løsningen ovenfor isolert sett er en helt ok løsning, er det allikevel flere faktorer som taler for at et PWO-tilskudd vil kunne gi bedre effekt. Tilskuddene inneholder så godt som alltid flere stoffer enn koffein (kaffekoppen) og noen raske karbohydrater (bananen) – og har derav potensiale til å gi en langt bedre prestasjonsøkende effekt.

Når og hvordan bør man ta Pre Workout?

PWO-tilskudd er prestasjonsøkere som skal bidra til økt fokus, intensitet og utholdenhet på trening, og bør naturligvis inntas før treningsøkten. Våre generelle retningslinjer for PWO er:

  • Optimalt bør produktene inntas på tom mage. Dette bidrar til forbedret opptak.
  • Pre Workout bør inntas 30-45 minutter før treningsøkten.
  • Produktene inneholder relativt høye doser av koffein, og bør derfor unngås 3-4 timer før man skal sove.
  • Vi oppfordrer til at man alltid følger instruksjonene i pakningsvedlegget fra leverandøren.
  • Generelt sett bør man kun kjøpe produktene fra etablerte norske kjeder.

Er Pre Workout farlig?

Mange har vel hørt om skrekkhistorien hvor det ble funnet metylheksanamin i diverse pre workout produkter, og da spesielt i produktet Jack3D. Metylhesanamin er et sentralstimulerende middel, og er klassifisert som et dopingmiddel i Norge, i henhold til World Anti Doping Agency’s (WADAs) dopingliste. Produkter solgt på det norske markedet inneholdt forøvrig ikke stoffet!

Om du nå satte kaffen i halsen, er det ingen stor grunn til bekymring. Det faktum at dette stoffet er klassifisert som et dopingmiddel i Norge, innebærer at det regnes som et legemiddel – og import og salg av dette stoffet reguleres av legemiddellovgivningen i Norge. Med andre ord, man vil ikke finne produkter på det norske markedet som inneholder dette stoffet. Vår anbefaling er derfor klinkende klar:

For å unngå uønskede pre workout bivirkninger, bør du kun kjøpe produktene fra veletablerte aktører på det norske markedet!

En annen viktig faktor ved inntak av PWO-produkter er doseringen. Vi ønsker å informere om at doseringsinstruksjoner medfølger av en grunn, og at man bør følge disse. På generell basis er det vanskelig å gå ut med noen andre anbefalinger enn dette, da de ulike produktene ofte inneholder forskjellige ingredienser. Vårt andre råd til deg som ønsker å unngå pre workout bivirkninger er derfor:

Følg alltid doseringsinstruksjonene angitt fra leverandør. Les pakningsvedlegget nøye, og ikke benytt produktet dersom du faller innenfor målgruppene som frarådes bruk (disse målgruppene angis fra leverandør).

Lik oss på Facebook!

Vi tror du også vil like...