Salomon Speedcross 5 Test

Terrengskoene som ble best i test i 2019

Det finnes et hav av forskjellige terrengsko, og hva er det egentlig som gjør enkelte av sko bedre egnet i terrenget enn andre?

Ved innkjøp av terrengsko, er det først og fremst viktig at skoene har godt grep.

Terrengsko gjennomgår mye hardere belastning enn vanlige løpesko for asfalt eller mølle, og det er derfor et stort pluss dersom skoene er av høy kvalitet – og har høy toleranse mot slitasje.

Støtdemping er forvørig ikke like kritisk for terrengsko, da det myke underlaget gir god naturlig demping.

Skoene bør også naturligvis være både komfortable og fleksible, slik at du får en behagelig løpetur.

I vår test av Salomon Speedcross 5 har vi foretatt en grundig gjennomgang, og gitt en total vurdering basert på hvor godt egnet de er i terrenget.

Test av Salomon Speedcross 5

Til informasjon: I tilfeller hvor det er økonomisk og praktisk mulig for oss, gjennomfører vi selv tester av produktene. Dersom dette ikke er mulig, tildeler vi produktet en total vurdering basert på produktets spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger i dialog med brukerne.

Salomon Speedcross 5

4.9
Salomon SpeedCross 5 test

Produktbeskrivelse: Salomon er godt kjent for å levere sko av høy kvalitet, og den 5. utgaven i Speedcross-serien er intet unntak.

Salomon Speedcross 5 har fått svært mye skryt fra forbrukerne for å ha en god og stram passform.
Til tross for den stramme passformen føles skoene allikevel dynamiske, som i praksis skyldes den patenterte Sensifit-teknologien man typisk finner i sko fra Salomon.

Speedcross 5 gjør det spesielt godt på vått og sleipt underlag, og passer derfor perfekt for deg som trives ute i ulendt terreng.

Utstyrt med Quicklace-system som sikrer enkel tilpasning til foten!

Fordeler

  • Svært godt grep.
  • Behagelig passform.
  • God stabilitet.
  • Quicklace-tilpasning.
  • God pusteevne.

Ulemper

  • Kan oppleves som noe smal i frontpartiet.

Detaljert

Speedcross 5 er kort og godt en solid kvalitetssko, levert av den anerkjente leverandøren Salomon.

Speedcross-serien har lenge vært populær hos de som trives ute i terrenget, og den 5. utgaven skuffer altså heller ikke.

Skoene er spesielt designet for å sikre en behagelig og trygg løpetur i terrenget, samtidig som det legges til rette for både hurtighet og komfort.

Ute i terrenget vil du merke at skoene har særdeles godt grep – spesielt på vått og sleipt underlag.

Salomon Speedcross 5 har også, ulikt mange andre terrengsko, en stram og behagelig passform.
I praksis fører dette til at du kan holde et høyt tempo, uten å måtte bekymre deg for at hælen glipper opp når du sparker fra.

Til tross for den stramme passformen føles allikevel skoene fleksible i bruk, og den patenterte Sensifit-teknologien bidrar til god stabilitet.

Vi setter også stor pris på at broddene under skoene er designet og plassert slik at det samles minimalt med skitt, som gir et stødig og stabilt grep som du kan stole på.

Dette er kort og godt terrengskoene for deg som trives i ulendt terreng, og trenger et solid grep!

Herreutgave

– Vekt: 320 gram
– Dropp: 10 millimeter
– Pigger: Nei
– Yttermateriale: Syntetisk

Dameutgave

– Vekt: 280 gram
– Dropp: 10 millimeter
– Pigger: Nei
– Yttermateriale: Syntetisk

For å få en full oversikt over de beste terrengskoene på markedet, anbefaler vi at du tar en titt på vår test av terrengsko!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!