Inneholder annonsørlenker

Uavhengig av om du setter pris på rolige turer i skog og mark, eller utfordrende og tøffe fjellturer, er det helt nødvendig med en god tursekk.

Mange er nok av den oppfatningen at det ikke er så veldig viktig hvilken tursekk man velger, men gang på gang viser det seg altså at dette ikke stemmer.

En god tursekk vil gjøre utfluktene langt mer behagelige, og det er stor forskjell mellom de ulike modellene på markedet.

I vår vurdering av Osprey Kyte 36 har vi gått grundig til verks, og gitt en total vurdering basert på blant annet allsidighet, slitestyrke, vekt og brukervennlighet.

Test av Osprey Kyte 36

Til informasjon: I tilfeller hvor det er økonomisk og praktisk mulig for oss, gjennomfører vi selv tester av produktene. Dersom dette ikke er mulig, tildeler vi produktet en total vurdering basert på produktets spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger i dialog med brukerne.

Osprey Kyte 36

4.9
Osprey Kyte 36 Test

Produktbeskrivelse: Osprey Kyte 36 er en svært solid og robust tursekk, som passer perfekt til korte og mellomlange turer i friluft.

Denne tursekken rommer totalt 36 liter, og er et godt alternativ dersom du ikke trenger å pakke med deg veldig mye utstyr.

Osprey Kyte 36 er i utgangspunktet en tursekk spesielt tilpasset for damer, men kan også være godt egnet til menn med kort overkropp.

Tursekken er utstyrt med en hendig sideglidelås, som enkelt gir deg tilgang til alt du måtte ha med deg i sekken.

For å legge til rette for at sekken passer de aller fleste, har Osprey valgt å utstyre Kyte 36 med justerbar rygglengde, slik at du enkelt kan tilpasse passformen etter din egen kroppsfasong.
Ryggpanelet er utstyrt med myke og behagelige skumkanter, som sikrer ekstra god komfort - selv når sekken er fullpakket.

I tillegg til dette er Osprey Kyte 36 utstyrt med hendige vannflaskeholdere, samt et integrert og avtagbart regntrekk.
Reimene er også utformet med et ergonomisk design, og vi setter også stor pris på de 15 millimeter tykke kompresjonsstroppene.

Kort og godt en super tursekk for deg som setter pris på komfortable dagsturer!

Fordeler

 • Solid konstruksjon.
 • Kompresjonsreimer.
 • Justerbar rygglengde.
 • Avtagbart regntrekk.
 • Skumkanter i ryggpanelet.
 • Enkel vertikal glidelås.
 • Lav vekt.

Ulemper

 • Ikke egnet for lange turer.

Spesifikasjoner

 • Vekt: 1,47 kg.
 • Volum: 36 liter.
 • Dimensjoner: 70 x 33 x 30 cm.
 • Materiale: 210D x 630D Nylon Dobby.
 • 15 mm. kompresjonsreimer.
 • Ryggpanel med skumkanter.
 • Avtagbart regntrekk.
 • Innvendig kompresjonsreim.
 • Justerbar rygglengde.

For å få en full oversikt over de beste tursekkene på markedet, anbefaler vi at du tar en titt på vår test av tursekker!

BESTE AKTIVITETSKLOKKE - Fitbit Charge 3

4.8
Fitbit Charge 4 Test

Produktbeskrivelse: Kort og godt er Fitbit Charge 3 et solid aktivitetsarmbånd, og vi er spesielt imponerte over at pulsmåleren er så nøyaktig som den er, til tross for at pulsen kun måles vi håndleddet.
Mobilapplikasjonen er mer eller mindre helt nødvendig for å få mest mulig ut av produktet, og det er ikke spesielt vanskelig å sette seg inn i funksjonaliteten.
Batteritiden er det lite å utsette på, og med en total batteritid på 7 dager holder Fitbit det de lover.
Selve displayet på armbåndet kan konfigureres slik at den viser informasjonen som er nyttig for akkurat deg, og rent praktisk føles armbåndet behagelig og lett rundt håndleddet.
Vi skulle forøvrig gjerne sett at appen var tilgjengelig på norsk, og vi setter lite pris på at man presenteres med diverse premium-tjenester som kun er tilgjengelige mot betaling, når man allerede har kjøpt selve produktet.

Fordeler

 • God batteritid.
 • Stilig og minimalistisk design.
 • Nøyaktig pulsmåler.
 • Mobilapp med mye funksjonalitet.
 • Søvnregistrering.

Ulemper

 • Proprietær lader.
 • Prisbelagte premiumfunksjoner i appen.

Detaljert

Det første vi bemerker oss er at armbåndet har et slankt og minimalistisk design.

I tillegg til selve aktivitetsarmbåndet, følger det også med en ekstra reim, dersom reimen som sitter på armbåndet ikke skulle passe.

Det følger også naturligvis med en ladekabel, men vi ble faktisk relativt overrasket da det ikke følger med egen strømadapter til ladekabelen.
Her må du altså enten lade via en USB-kontakt på en PC, eller anskaffe en egen strømadapter.

Dette er forøvrig ikke noe vi har tatt særlig hensyn til i vurderingen, da det i praksis er slik at mange har en ekstra strømadapter liggende.

Etter å ha kommet over det verste sjokket med strømadapteren, tar en vi en titt på de medfølgende reimene.

Det er ikke noe hokus pokus med disse reimene – dette er helt enkle, gummierte reimer, som går godt overens med lavprofil-designet FitBit forsøker å oppnå med Charge 3.

De gummierte reimene oppleves som både myke og fleksible, og armbåndet ligger behagelig rundt håndleddet.

Fitbit Charge 3 TestFitBit App

En av de store salgsargumentene til FitBit er den populære «Fitbit-appen», som er tilgjengelig både på Android og iOS.

Alt i alt er vi relativt fornøyd med applikasjonen, men et stort minus er at appen ikke har støtte for det norske språket, og all informasjon vil dermed bli presentert på engelsk.

Vi har forøvrig kun testet Android-versjonen, men basert på tilbakemeldinger fra kunder skal appene være tilnærmet identiske rent funksjonsmessig.

I appen har du mulighet til å se detaljert informasjon om blant annet treningsøktene dine, antall steg per dag, puls og søvnkvalitet.
For de av dere som skulle ha interessante av å logge vann- og matinntaket, er det også mulighet for dette i appen.

Dersom du planlegger å logge næringsinntaket, bør du forøvrig være forberedt på at Fitbit ikke har inkludert en database over norske matvarer, og du må dermed ta til takke med en database med matvarer fra eksempelvis USA.

Vi setter spesielt pris på at man har muligheten til å sammenfatte informasjonen fra armbåndet, og man kan blant annet se en detaljert oppsummering av uken som er gått.

Appen kan konfigureres etter deg og dine behov, og du kan enkelt selv avgjøre hvilken informasjon som skal vises i appen.
Det er også mulig å sette opp mål for både trening, søvn, vekt og lignende.

I appen har du også muligheten til å angi hvilken informasjon du ønsker at skal vises på displayet til armbåndet, og du kan velge mellom totalt 15 ulike visningsalternativer.
Vi i redaksjonen liker best «Stats Heavy», men her er det bare å prøve seg frem og finne noe man selv liker.

Dersom du har valgt et visningsalternativ som ikke viser eksempelvis puls, kan du alltid swipe oppover på skjermen, og få informasjon om blant annet antall steg, puls, kaloriforbruk og distanse.

Alt i alt føler vi at appen er intuitiv å bruke, samtidig som den faktisk viser mye interessant informasjon som man ikke kan lese av direkte fra armbåndet.

I appen har man også ulike premiumfunksjoner, slik som ulike treningsprogrammer og guider til meditasjon.

Haken med disse funksjonene er at de koster ekstra – 99 kr/mnd er ikke store utgiften, men vi føler at dette burde være inkludert da vi trossalt har kjøpt selve produktet.

Treningslogg

Fitbit Charge 3 Test mobilappI mobilappen har man mulighet til å se detaljert informasjon om treningsøkter som er blitt utført.

For at en treningsøkt faktisk skal bli logget, har du 2 alternativer;

– Du kan stole på at Charge 3 automatisk forstår at du har begynt å trene.

– Du kan manuelt fortelle armbåndet at treningsøkten er i gang.

For joggeturer fungerer den automatiske treningsregistreringen ypperlig, og vi setter stor pris på at vi ikke trenger å instruere armbåndet om at det skal logges.

For deg som trener styrke er nok allikevel ikke den automatiske loggingen like nyttig – og vi opplevde faktisk at Charge 3 ikke forstod at vi trente før det hadde gått 20 minutter av treningsøkten.

All skylden kan forøvrig ikke legges på Charge 3 – oppvarmingen var bestående av funksjonelle øvelser hvor kroppen ikke beveges veldig mye, og pulsen var heller ikke spesielt høy.

Etter at treningsøkten er registrert, må du inn i appen eller på nettsiden for å se selve loggen.

Det er ikke noe som er nyskapende med informasjon som vises, men det er allikevel interessant å få informasjon om både gjennomsnittlig og maksimalt pulsnivå, kaloriforbruk og antall steg.

Pulsregistrering og skritteller

Fitbit Charge 3 har, som så mange andre aktivitetsarmbånd, støtte for både 24-timers pulsregistrering og telling av antall skritt.

Din nåværende puls og antall skritt du har tatt i løpet av dagen kan enkelt leses av fra det oversiktlige displayet på armbåndet, gitt at du har valgt et visningsalternativ som inneholder denne informasjonen.

Etter å ha testet armbåndet over en lengre periode sitter vi igjen med en oppfatning av at selve pulsregistreringen er svært nøyaktig, og pulsmålingene har vært tilnærmet identiske med manuelle målinger vi har utført i løpet av testperioden.

En annen hendig funksjon er at armbåndet også registrerer hvilepulsen din, slik at du enkelt kan se om denne har endret seg over tid.
I vår testperiode ble hvilepulsen til brukeren målt til 52, som stemmer godt overens med tidligere målinger som er utført.

Når det kommer til skrittelleren er vi også relativt fornøyde, og den går hvertfall ikke glipp av skritt.
Snarere tvertimot – til tider er armbåndet rett og slett litt for generøst, og resultatet blir at det registreres flere steg enn det som i realiteten er riktig.

Skrittelleren er allikevel en suveren løsning for å måle aktivitetsnivået fra dag til dag, og du vil enkelt kunne se om du har vært for inaktiv.

Batteri

En av de mest etterlengtede oppgraderingene fra Fitbit Charge 2, er det nye batteriet.

Til tross for at skjermen nå er større, og tydelig har en høyere oppløsning, er allikevel batteritiden, i følge Fitbit, forlenget til hele 7 dager.

Vi var derfor spente når vi skulle teste produktet, og finne ut om dette faktisk stemte.

Og, kort og godt; det stemmer!

Som nevnt er det forøvrig kun mulig å lade Charge 3 med en spesialtilpasset lader, og vi skulle gjerne sett at det var mulig via en standard USB-kabel.

I løpet av perioden vi har testet Charge 3, har vi gjennomført en del treningsøkter, og aktivitetsmåleren ble også stort sett benyttet også på nattestid.

Batteriet holdt ganske akkurat i 7 dager, før Charge 3 begynte å si ifra om at den trengte en runde med laderen.

Søvnregistrering

Fitbit Charge 3 SøvnregistreringEn annen interessant funksjon med dette aktivitetsarmbåndet er søvnregistreringen.

Dersom du har på aktivitetsarmbåndet mens du sover, vil du faktisk få detaljert informasjon om hvor lenge du har vært i ulike søvnstadier i løpet av natta.

Skjermbildet over er et eksempel fra en natt hvor vår testperson hadde på seg Fitbit Charge 3 gjennom hele natten.

Det er tilnærmet umulig å verifisere om de korte oppvåkningene gjennom natten faktisk stemmer, men den lengre oppvåkningen litt etter 04:00 er i alle fall korrekt.

Oppsummert

Kort og godt er Fitbit Charge 3 et solid aktivitetsarmbånd, og vi er spesielt imponerte over at pulsmåleren er så nøyaktig som den er, til tross for at pulsen kun måles vi håndleddet.

Mobilapplikasjonen er mer eller mindre helt nødvendig for å få mest mulig ut av produktet, og det er ikke spesielt vanskelig å sette seg inn i funksjonaliteten.

Batteritiden er det lite å utsette på, og med en total batteritid på 7 dager holder Fitbit det de lover.

Selve displayet på armbåndet kan konfigureres slik at den viser informasjonen som er nyttig for akkurat deg, og rent praktisk føles armbåndet behagelig og lett rundt håndleddet.

Vi skulle forøvrig gjerne sett at appen var tilgjengelig på norsk, og vi setter lite pris på at man presenteres med diverse premium-tjenester som kun er tilgjengelige mot betaling, når man allerede har kjøpt selve produktet.

Spesifikasjoner

 • Batteritid: 7 dager.
 • Vekt: 35 gram.
 • Tilkoblinger: Bluetooth, NFC.
 • Berøringsskjerm.
 • Pulsmåler.
 • 24/7 pulsmåling.
 • Støtte for pulsbelte
 • Aktivitetsmåler.
 • Søvnmåler.
 • Skritteller.
 • Kaloriforbruk.
 • Distansemåler.
 • Hastighetsmåler.
 • Vanntett opptil 50 meter.