X-Erfit: Rimelige treningsapparater til hjemmebruk

X-erfit Treningsapparater

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Et helt eget hjemmegym fullt av treningsapparater til hjemmebruk. Hvem drømmer vel ikke om det?

Med et eget hjemmegym kan du trene når som helst, og du trenger ikke bekymre deg for at det er kø rundt apparatene.

Dessverre er det likevel mange som tror at treningsapparater til hjemmebruk koster en formue.

Joda, enkelte produkter har naturligvis høyere pris enn andre. Samtidig er det faktisk ikke slik at du må tømme hele sparekontoen for å sette opp et solid hjemmegym.

For å gjøre det så enkelt som mulig for deg har vi satt opp en liten oversikt over rimelige treningsapparater til hjemmebruk fra X-Erfit!

 • Tips: Treningsapparatene fra X-Erfit kan også kjøpes som praktiske kondisjonspakker. Her får du alt du trenger til et komplett hjemmegym!

X-Erfit: Treningsapparater til hjemmebruk

X-Erfit er en pålitelig leverandør av treningsapparater til hjemmebruk, og produktene er av høy kvalitet.

Produktene er spesielt designet for hjemmebruk, og du kan derfor føle deg trygg på at de er både letthåndterlige og enkle i drift.

Felles for alle treningsapparatene fra X-Erfit er at de har en fornuftig pris. I skrivende stund har faktisk samtlige av treningsapparatene en prislapp på under 10 000 kroner!

Det vi liker spesielt godt med X-Erfit serien er at den er komplett, og som forbruker trenger du kun å forholde deg til èn enkelt leverandør til hele hjemmegymmet.

Treningsapparatene fra X-Erfit er ikke av de aller mest avanserte, men det kan man heller ikke forvente til en så gunstig pris. Til et hjemmegym er det også svært sjeldent at man faktisk har behov for et treningsapparat som er fullspekket med avanserte funksjoner.

Vi går nå gjennom de mest populære produktene i X-Erfit serien!

X-Erfit Run 200

BESTE BUDSJETTVALG - X-Erfit Run 250

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
X-Erfit Run 250
Maksimal hastighet: 16 km/t Maksimal stigning: 11% Løpebånd: 130 x 42 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 24 Tilkoblinger: Bluetooth Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 48 kg Maksimal brukervekt: 110 kg

X-Erfit Run 250 er et godt valg for nybegynneren, eller bare deg som ønsker å kjøre på med sånn passelig tunge økter hjemmefra. Prisnivået er fornuftig, og mølla er meget letthåndterlig.

En oppgradering av forgjengeren

Run 250 er en oppgradert versjon av den tidligere bestselgeren fra X-Erfit, nemlig Run 200. Med Run 250 får du et noe lengre løpebånd, flere treningsprogrammer og en lavere egenvekt på mølla.

Samtidig bør det også nevnes at Run 250 er utstyrt med flere smartfunksjoner enn forgjengeren, og Bluetooth-tilkobling er nå støttet.

Maksimal hastighet på 16 km/t

X-Erfit Run 250 leveres med en maksimal hastighet på 16 km/t. Kombinert med de 15 ulike stigningsnivåene kan du enkelt legge til rette for god variasjon i treningen. Til sammenligning hadde forgjengeren kun 12 stigningsnivåer. Ellers er den maksimale stigningsprosenten den samme, altså omtrentlig 11%.

Om vi kun ser på hastigheten så er ikke dette blant de aller raskeste møllene på markedet. Med 16 km/t er det likevel gode muligheter for skikkelige treningsøkter. Husk at gjennomsnittlig hastighet for jogging kun er 10 km/t. For hobbymosjonister som ikke skal kjøre på med de mest intensive øktene er derfor Run 250 et fornuftig valg.

Løpebåndet har fått en oppgradering

Forgjengeren, Run 200, var utstyrt med et løpebånd med en lengde på kun 120 centimeter. Strengt talt var dette litt vel kort, spesielt når man begynte å komme opp i litt høyere hastigheter.

Heldigvis har X-Erfit forbedret løpebåndet til en viss grad. Med Run 250 får du et løpebånd som er 10 centimeter lengre. Dimensjonene på løpebåndet er nå 130 x 42 centimeter. Bredden er altså identisk med forgjengeren, mens båndet er noe lengre.

Vi skulle fortsatt gjerne sett at løpebåndet var enda litt lengre, men samtidig må man ta den maksimale hastigheten med i betraktningen. Med en maksfart på 16 km/t trenger du rett og slett ikke like langt løpebånd som på de mer heftige intervallmøllene.

Tredemøllen fremstår som enkel i bruk

Dette er en av de desidert største styrkene til X-Erfit Run 250. Her har produsenten laget en enkel og brukervennlig tredemølle som kan brukes av så godt som hvem som helst.

Via kontrollpanelet på fremsiden av mølla får du enkelt tilgang til alle de 24 forhåndsinstallerte treningsprogrammene. Du finner også praktiske hurtigtaster for justering av både stigning og hastighet.

I tillegg til hurtigtastene på kontrollpanelet, kan hastigheten også justeres via håndtaket på høyre side av mølla. Dette liker vi!

Bluetooth-tilkobling

Med forgjengeren var det ikke lagt til rette for tilkobling via hverken Bluetooth eller USB. X-Erfit Run 250 lar deg derimot koble til mølla ved hjelp av Bluetooth. Via tilkoblingen kan du integrere både Fitshow, Kinomap og Zwift opp mot mølla.

Resultatet? Du får en mer interaktiv og underholdende treningsøkt!

Letthåndterlig

Samtidig må vi trekke frem hvor letthåndterlig Run 250 fremstår. Mølla veier faktisk ikke mer enn 48 kg, og er selvfølgelig sammenleggbar. Med transporthjulene er det enkelt å sette den til side når den ikke er i bruk.

Ulempen er naturligvis at du ikke får den mest stabile tredemølla på markedet. Dette er en mølle som er tilpasset nybegynnere og de som vil komme i form hjemmefra – og til det formålet fungerer den godt.

Oppsummert

X-Erfit Run 250 er et godt valg for nybegynneren. Sammenlignet med forgjengeren har den fått noen betydelige oppgraderinger, og vi liker spesielt godt at løpebåndet er litt lengre.

Fordeler

 • Plassbesparende.
 • Lav vekt.
 • Pulsmåler.
 • Lettfattelig treningsdisplay.
 • Sammenleggbar.
 • Bluetooth-tilkobling.
 • 24 treningsprogrammer.

Ulemper

 • Fortsatt litt kort løpebånd.
 • Litt lav maksimal brukervekt.

X-Erfit Row 200

BESTE BUDSJETTVALG - X-Erfit Row 200

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
X-ERFIT Row 200
Motstandstype: Magnetisk Antall motstandsnivåer: 8 Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: Ingen Pulsmåler: Nei Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 27 kg Maksimal brukervekt: 110 kg Mål: 184 x 50 x 81 cm

Èn av de største fordelene med X-Erfit Row 200 er nok at den er både plassbesparende og letthåndterlig.

8 motstandsnivåer

X-Erfit Row har magnetisk motstand med et svinghjul på 6 kg. Magnetisk motstand er også den mest stillegående, så romaskinen har et lavt og behagelig støynivå.

Via det enkle justeringshjulet plassert under konsollen kan du justere motstanden mellom totalt 8 ulike motstandsnivåer. Dette gir godt med variasjonsmuligheter!

Funksjonsrik computer

Treningscomputeren har 6 funksjoner som gir deg bra med informasjon om treningsøkten din. Her kan du se både tid, distanse, kaloriforbruk og antall rotak.

Det vi imidlertid savner er en innebygd pulsmåler, men igjen så er ikke det å forvente til en såpass lav pris.

Ellers fremstår betjeningspanelet som oversiktlig. Her finner du en enkel hurtigknapp for ønsket modus, samtidig som du kan bla gjennom og se data om treningsøkten.

Konstruksjon

Selve sittestillingen omtales som svært behagelig. Romaskinen leveres med en utvidet aluminiumsskinne som gjør at personer med en høyde opptil 190 cm kan bruke den!

Row 200 har en egenvekt på kun 27 kilo, og den kan enkelt foldes sammen når den ikke er i bruk. Den maksimale brukervekten er 110 kg. Romaskinen er derfor godt egnet til de aller fleste, men vi skulle gjerne sett at X-Erfit klarte å gjøre brukervekten enda litt høyere.

Selv om romaskinen fremstår som litt enklere enn mange konkurrenter, mener vi at dette er en god romaskin for deg som er nybegynner. Den er enkel i bruk, og treningsøktene kan bli riktig så intense!

Oppsummert

X-Erfit Row 200 er ikke den mest avanserte romaskinen som er å få tak i, men den gjør allikevel det den lover. Treningscomputeren er god nok, og den utvidede aluminiumsskinnen sørger for at romaskinen passer de aller fleste.

Et godt valg til en veldig god pris!

Fordeler

 • God pris!
 • Plassbesparende.
 • Letthåndterlig.
 • Sammenleggbar.
 • Behagelig sittestilling.

Ulemper

 • Mangler pulsmåler.
 • Lite display på treningscomputeren.

X-Erfit Indoor 200

BESTE BUDSJETTVALG - X-Erfit Indoor 200

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
X-ERFIT indoor 200
Driftsystem: Kjededrift Svinghjul: 20 kg Treningscomputer: Nei Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 40 kg Maksimal brukervekt: 120 kg

X-Erfit Indoor 200 er et svært godt budsjettvalg som er tilgjengelig til en god pris. Dette er sykkelen for deg som bare vil trene, og som ikke har behov for mange avanserte ekstrafunksjoner.

Drift

Ulikt mange andre spinningsykler på privatmarkedet er X-Erfit Indoor 200 utstyrt med kjededrift.

Kjededrift gir noe høyere lydnivå enn reimdrift, og det er derfor å forvente at Indoor 200 gir fra seg litt mer støy når den er i bruk.

Tilbakemeldingene fra forbrukerne er likevel positive. Det rapporteres om at støynivået er akseptabelt, og flere trekker frem at svinghjulet gir jevne og behagelig tråkk.

Med et svinghjul på 20 kilo kan du også føle deg trygg på at sykkelen gir god støtte ved vanlige treningsøkter.

Treningscomputer

X-Erfit Indoor 200 leveres ikke med treningscomputer. Her får du altså ingen informasjon om pulsnivå eller kaloriforbruk, og du må benytte deg av en pulsklokke eller lignende for å få disse dataene.

Dette er nok også mye av årsaken til at X-Erfit har klart å presse prisen såpass lavt. Her får du rett og slett en god spinningsykkel uten avanserte ekstrafunksjoner som man strengt talt ikke trenger om man bare vil ta seg en treningsøkt.

Ergonomisk utforming

For å sikre en behagelig og smertefri treningsøkt kan både styret og setet justeres akkurat slik det passer for deg.

Setet kan justeres både horisontalt og vertikalt, mens styret kan justeres vertikalt. Setet er naturligvis polstret, og det rapporteres fra flere hold om at det er svært behagelige å sitte på.

Selve styret er også relativt stort og gir dermed gode variasjonsmuligheter for grepet.

Konstruksjon

Til tross for at dette er et rimelig budsjettvalg, er Indoor 200 utstyrt med en solid stålramme som gir god støtte og stabilitet. Sykkelen veier kun 40 kilo, og har en maksimal brukervekt på 120 kilo.

Det innebygde transporthjulet gjør det enkelt for deg å sette spinningsykkelen til side når den ikke skal brukes!

Oppsummert

X-Erfit Indoor 200 er et fornuftig valg for deg som ønsker å holde budsjettet. Med en egenvekt på kun 40 kilo vil sykkelen oppleves som svært enkel å håndtere!

Fordeler

 • God pris!
 • Letthåndterlig.
 • Plassbesparende.
 • Stabil konstruksjon.
 • God motstand.
 • Polstret sete.
 • Enkel i bruk.

Ulemper

 • Ingen treningscomputer.
 • Ingen pulsmåler.
 • Litt høyere støynivå enn reimdrift.

X-Erfit Ride 100

X-Erfit Ride 150

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
X-erfit ride 150
Motstandssystem: Magnetisk Motstandsnivåer: 8 Svinghjul: 4 kg Innebygd treningscomputer: Ja Håndpulsmåler: Nei Trådløs pulsmåler: Nei Justerbart sete: Ja Justerbart styre: Nei Vekt: 17 kg Maksimal brukervekt: 100 kg

X-Erfit Ride 150 er et rimelig budsjettvalg for deg som ønsker å komme i gang med trening hjemmefra. Dette er ikke blant de kraftigste ergometersyklene på markedet, men til gjengjeld er ordinærprisen svært fornuftig.

Motstand

Ikke overraskende er Ride 150 utstyrt med permanentmagnetisk motstand. Med en prislapp på kun noen tusenlapper kan man strengt talt ikke forvente noe annet.

Motstanden kan justeres mellom 8 ulike nivåer. For å bytte mellom motstandsnivåene bruker du det enkle dreiehjulet som er plassert rett under styret. I praksis er X-Erfit Ride 150 ganske så identisk med forgjengeren, Ride 100.

Til tross for at Ride 100 var en «lettvekter», var kundene svært fornøyde med denne sykkelen. Selv om svinghjulet kun veier 4 kg, ble det likevel rapportert om at det er enkelt å gjennomføre fullverdige økter på sykkelen.

Justerbart sete på sykkelen

X-Erfit Ride 150 er en relativt liten sykkel, og passer derfor best til de som er under 190 cm høye. Du kan enkelt justere høyden på setet slik at du kan finne en god sittestilling. På den negative siden savner vi likevel horisontal setejustering, og styret kan heller ikke justeres.

Leveres med treingscomputer

Selv om X-Erfit Ride 150 kun koster noen få tusenlapper leveres sykkelen faktisk med en innebygd treningscomputer. Computeren har totalt 6 funksjoner. Her kan du sjekke blant annet tid, hastighet, distanse og kaloriforbruk.

Om man videre ser på brukervennligheten er Ride 150 nesten uslåelig. Med kun 3 knapper å forholde seg til er computeren enkel i bruk, og det er nærmest umulig å gjøre feil.

En lettvekter

X-Erfit Ride 150 veier kun 17 kilo. Det vil derfor oppleves som svært enkelt å håndtere sykkelen, og med transporthjul er det rett og slett lekende lett. Stålrammen vil nok også gi sykkelen noe bedre stabilitet.

På den negative siden burde den maksimale brukervekten med fordel vært litt høyere, da sykkelen ikke er egnet for de som veier over 100 kg.

Oppsummert

X-Erfit Ride 150 er et rimelig budsjettvalg som passer godt for deg som skal kjøpe din første ergometersykkel. Motstanden kan justeres mellom 8 ulike nivåer, og treningscomputeren har flere nyttige funksjoner.

Fordeler

 • Letthåndterlig.
 • Plassbesparende.
 • God pris.
 • Treningscomputer.
 • Justerbart sete.
 • Enkel i bruk.

Ulemper

 • Kunne hatt flere motstandsnivåer.
 • Lav maksimal brukervekt.
 • Styret kan ikke justeres.

X-Erfit Run 100

X-Erfit Run 100

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
X-Erfit Run 100
Maksimal hastighet: 12 km/t Maksimal stigning: 3 nivåer Løpebånd: 120 x 40 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 12 Tilkoblinger: Ingen Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 58 kg Maksimal brukervekt: 100 kg

X-Erfit Run 100 er en rimeligere utgave av storebroren, Run 200. Dette er mølla for deg som vil komme i gang med treningen for første gang!

Løpebånd

Siden X-Erfit Run 100 i seg selv er relativt liten, er også naturligvis løpebåndet noe mindre enn for mange andre tredemøller.

Løpebåndet er 120 centimeter langt, og 40 centimeter bredt.

Bredden er i seg selv grei nok, men vi skulle gjerne sett at løpebåndet var litt lengre. På den andre siden gjør dette at X-Erfit Run 100 er et svært godt valg for deg som har lite plass til rådighet!

Hastighet & stigning

Den maksimale hastighet er 12 km/t. Dette er en av de laveste hastighetene vi har sett i denne testen, men til gjengjeld er prisen svært lav.

Dette er heller ikke ment som et alternativ for deg som allerede har en del erfaring med løping. X-Erfit Run 100 er valget for deg som aldri har løpt noe særlig før, og som vil komme i gang med treningen på en enkel og behagelig måte.

Stigningen kan justeres mellom 3 ulike nivåer. Her skulle vi gjerne sett at man fikk litt flere valgmuligheter.

Brukervennlighet

Man kan si mye om X-Erfit Run 100, men en ting er det liten tvil om. Brukervennligheten!

Betjeningspanelet på fremsiden av mølla er enkelt og intuitivt, og du slipper å måtte forholde deg til et hav av ulike knapper og funksjoner. På panelet finner du enkle hurtigtaster for å justere hastighet og stigning. Samtidig har LED-skjermen god bakgrunnsbelysning og teksten er tydelig!

Treningscomputer

Run 100 leveres med 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer som enkelt velges via treningscomputeren.

Via håndpulsmåleren kan du også sjekke pulsnivå i løpet av økten, og vi liker at det gis enkel informasjon om treningsøkten via LED-displayet. Vi nevner blant annet tid, hastighet, puls, kalorier og distanse!

Konstruksjon

X-Erfit Run 100 er plassbesparende, og passer spesielt godt til deg som har litt begrenset med plass til rådighet. Mølla veier kun 58 kg og tar ekstremt lite plass sammenlignet med andre modeller.

Om ønskelig kan mølla også slås sammen når den ikke er i bruk, og transporthjulene er enkle og praktiske.

På den negative siden er den maksimale brukervekten litt lav, da den kun er 100 kg.

Oppsummert

X-Erfit Run 100 er et godt valg for deg som ønsker å øke aktivitetsnivået, og som er på utkikk etter en kompakt og brukervennlig tredemølle.

Den maksimale hastigheten 12 km/t, som er tilstrekkelig nok til å løpe eller jogge i et OK tempo.

Perfekt for nybegynneren!

Fordeler

 • Plassbesparende.
 • Lav vekt.
 • Pulsmåler.
 • Lettfattelig treningsdisplay.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Litt smalt og kort løpebånd.
 • Kunne hatt flere stigningsnivåer.
 • Maksimal brukervekt på kun 100 kg.