Gjør uteplassen velegnet for trening

Uteplass trening

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Det å holde seg i form er jo viktig. Med litt kreativitet kan du faktisk bruke uteplassen til trening!

Alle vet hvor viktig det er å trene for å opprettholde en sunn kropp og en aktiv livsstil. Det å holde seg i form trenger heldigvis ikke å være en kostbar affære med dyre treningsmedlemskap eller dyrt treningsutstyr.

Hvis du gjør om uteplassen til et skreddersydd treningsområde, kan du faktisk bruke utemøblene på mange allsidige måter til treningsøkten. Med noen enkle grep kan uteområdet bli et velegnet hjemmetreningsområde som passer til dine behov, uten at du behøver å gå til innkjøp av spesialutstyr.

Med disse enkle tipsene kan du forvandle hagen din til et lite gym med et tilpasset utendørs treningsområde, Som nevnt er det ikke bare et kostnadseffektivt alternativ til tradisjonelle treningssentre, men det å trene utendørs kan også forbedre ditt generelle velvære og gi kroppen en oppfriskende følelse.

Vi påstår selvfølgelig ikke at uteplassen blir like effektiv som et vanlig treningssenter, men litt artig inspirasjon er det jo likevel!

Bruk hagemøblene som treningsutstyr

Uansett om du har en stor hage eller en mindre uteplass, kan uteplassen på en enkel måte tilpasses til trening. Ikke bare kan du dra fordeler av sol og frisk luft, men i tillegg kan det å trene utendørs la deg tenke utenfor boksen når det gjelder både treningsmåter og treningsutstyr.

Ta en titt på hagemøblene dine. Et hagebord eller en hagestol kan brukes på mange forskjellige måter når du trener, og hagemøblene vil kunne brukes til både kondisjon og styrke.

Plasser stolen stabilt, sett deg ned og løft deg opp og ned for å trene benmusklene. Hagestolen kan også brukes til å trene splitt-bøy, til trappetrinnshopp eller så kan du legge deg ned på gulvet med benene på stolen og senke og heve underkroppen for å trene undersiden av lårmusklene og magemusklene.

En hagestol kan også brukes forhøyende til armhevninger. Den stabile overflaten gjør det nemlig mulig å utføre en rekke øvelser som trener både styrke og balanse, og gir muligheter til å trene alle kroppsmuskler.

Har du et hagebord kan det med fordel brukes til å støtte kroppen når du for eksempel skal ligge i en høy planke eller når du vil ta noen høye armhevninger. Plasser hendene på bordet og løft deg opp og ned.

Hagebordet kan i tillegg brukes som støtte til kroppen når du for eksempel utfører knebøy eller andre benøvelser. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser for hvordan hagemøblene kan brukes til den ultimate treningsøkten.

Paviljonger til uteplassen er helt perfekte når du ønsker å trene dersom det er regn ute eller når du har bruk for skygge i varmen.

Hvordan gjennomføre en utendørs treningsøkt i hagen?

En treningsøkt kan for eksempel innebære et sett med 10 trappetrinnshopp per ben, hvor du bruker en hagestol til å gå opp og ned. Deretter kan du ta armene på kanten av stolen og utføre 10 armhevinger.

Støtt deretter kroppen til et hagebord og utfør 10 knebøy. Til slutt kan du bruke en hagestol eller hagebordet som støtte til å strekke ut kroppen og de musklene som du har brukt.

Kort oppsummert

Uteplassen trenger altså ikke bare være et område hvor du skal slappe av. Med litt kreativitet kan uteplassen faktisk også brukes til enkel trening!