Elektriske sparkesykler ser ut til å ha kommet for å bli, og dette fremkomstmiddelet er ikke lenger noe man kun ser i de mest urbane bystrøkene.

Ikke bare er elektriske sparkesykler svært miljøvennlige, men det er også en enkel måte å ta seg fra A til B på – og ikke minst, det er morsomt!

På markedet finner man elektriske sparkesykler i svært ulike prisklasser, og funksjonsmessig er det store variasjoner mellom de ulike produktene.

Typisk ser man at de beste utgavene har lang rekkevidde, og for deg som skulle være glad i litt fart og spenning er det naturligvis også ønskelig med en relativt høy toppfart.

Som med alle andre fremkomstmidler er naturlig sikkerhet også en kritisk faktor, hvor noe av det viktigste er kvaliteten på selve bremsesystemet.

Tykkelsen på hjulene bør heller ikke oversees, og man ser typisk at de rimeligste budsjettvalgene rett og slett har for tynne hjul.

I vår gjennomgang av Segway Ninebot ES2L Kickscooter har vi tatt høyde for alle disse faktorene, og gitt en total vurdering basert på hvor mye valuta du får for pengene.

Test av Segway Ninebot ES2L Kickscooter

Til informasjon: I tilfeller hvor det er økonomisk og praktisk mulig for oss, gjennomfører vi selv tester av produktene. Dersom dette ikke er mulig, tildeler vi produktet en total vurdering basert på produktets spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger i dialog med brukerne.

Segway Ninebot ES2L Kickscooter

4.4
Segway Ninebot ES2L Kickscooter test

Produktbeskrivelse: Segway Ninebot ES2L Kickscooter er et rimelig budsjettvalg for deg som vil ha en elektrisk sparkesykkel som tar deg fra A til B - på en komfortabel måte.

Denne elektriske sparkesykkelen er utstyrt med god demping på både for- og bakhjulene, noe som gir god kjørekomfort selv på ujevnt underlag.

Ulikt mange andre elektriske sparkesykler er også Segway Ninebot ES2L Kickscooter utstyrt med motorisert bremsing, hvilket i praksis tilsier at sparkesykkelen automatisk bremser for deg i nedoverbakker.
Motorbremsen fungerer i praksis slik som for elektriske biler, og vil dermed automatisk regenerere strøm i nedoverbakker.

Den maksimale hastigheten til Segway Ninebot ES2L Kickscooter er 20 km/t, som er den høyeste lovlige hastigheten for elektriske sparkesykler i Norge.
Flere har for øvrig rapportert om at sykkelen drar litt tungt i bratte oppoverbakker, og årsaken til dette er nok at motoren er noe mindre enn de andre Segway-utgavene (250 W).

Den totale rekkevidden er 25 kilometer, men ved behov kan du altså kjøpe et ekstrabatteri - som vil forlenge rekkevidden, og samtidig gi sykkelen bedre ytelse i oppoverbakker.
Dette vil naturligvis øke prisnivået noe, men til gjengjeld vil du sitte igjen med en rekkevidde som virkelig ypper seg med de beste sparkesyklene på markedet.

Sparkesykkelen kan enkelt administreres via en praktisk mobilapp!

Fordeler

  • Praktisk mobilapplikasjon.
  • God toppfart.
  • God demping.
  • Sammenleggbar.
  • Regenerer strøm i nedoverbakker.

Ulemper

  • Ingen varslingsbjelle.
  • Går noe tungt i bratte oppoverbakker.
  • Dekkene kunne med fordel vært noe tykkere.
  • Litt lav maksimal brukervekt.

For å få oversikt over de beste elektriske sparkesyklene, anbefaler vi at du tar en titt på vår test av el-sparkesykler!