Proform Power 995i Test

Proform Power 995i har gjennom årene blitt en svært populær tredemølle, både i Norge og i utlandet. Hvordan kommer den ut i vår test?

Kort oppsummert

Proform Power 995i

4.8
Proform Power 995i test

Proform Power 995i oser av kvalitet, og er en tredemølle som passer perfekt for deg som vil ha det beste av det beste.

Den maksimale hastigheten er hele 22 km/t, som tilsier at både nybegynnere og erfarne mosjonister kan få seg en skikkelig treningsøkt.

Løpebåndet fremstår som svært romslig, og Proform's egne ProShox-dempesystem gir svært god demping.

Funksjonsmessig har vi lite å utsette på tredemøllen, og den leveres med egen Bluetooth-mottaker og mulighet for integrasjon mot treningsappen iFit LIVE.

Proform Power 995i er en solid tredemølle som er spesielt godt egnet til harde og intensive treningsøkter, og den robuste konstruksjonen gjør at møllen tåler hard bruk over lengre tid!

Fordeler

  • Godt egnet til intervalltrening.
  • Høy maksimal hastighet.
  • Romslig og behagelig løpebånd.
  • Sammenleggbar.
  • Letthåndterlig.
  • iFit LIVE.

Ulemper

  • Kunne hatt høyere stigning.
  • Pulsbelte kjøpes separat.

Hvordan er det å løpe på Proform Power 995i?

Det første vi bemerker oss med Proform Power 995i er den særdeles høye maksimale hastigheten.

Her har Proform virkelig produsert en knallgod intervallmølle, og den kraftige 3 HK-motoren gir deg mulighet til å løpe med en maksimal hastighet på hele 22 km/t.

For å sikre at intervalløktene kan gjennomføres på en optimal måte, er tredemøllen utstyrt med hurtigtaster for hastighetsendring på fremsiden av konsollen.

Dette gir deg muligheten til å legge inn hurtige hastighetsendringer, slik at intervalløktene blir så intensive som overhode mulig.

På bakgrunn av den maksimale hastigheten, som er noe av det høyeste som er å få tak i på markedet, var vi spent på dimensjonene til løpebåndet.
Siden hastigheten potensielt kan bli veldig høy, anser vi det som svært viktig at man har god plass på løpebåndet – slik at man unngår ulykker hvor man er uheldig og trør utenfor.

Heldigvis har ProForm tatt hensyn til dette, og løpebåndet har en bredde på hele 51 centimeter og en lengde på 152 centimeter.

I tillegg til dette er løpebåndet utstyrt med særdeles god demping basert på Proform’s egne ProShox-dempesystem, og tredemøllen er derfor meget godt egnet til intensive intervalløkter.

Utover dette kan Proform Power 995i stilles inn til en maksimal stigning på 12%, og kombinert med den høye maksimale hastigheten er det lagt godt til rette for intensive og krevende treningsøkter.

Enkelte av konkurrentene i samme prisklasse har for øvrig litt høyere maksimal stigning, og vi skulle gjerne sett at Proform utstyrte Power 995i med litt høyere maksimal stigning.

Gjennomtenkt treningscomputer

Som så godt som alle andre tredemøller leveres naturligvis også Proform Power 995i med en innebygd treningscomputer.

Dette er strengt talt et minstekrav til en tredemølle i denne prisklassen, og siden prisnivået tilsier at dette er en premium-mølle har vi også visse forventninger til funksjonene på computeren.

Den innebygde treningscomputeren er utstyrt med et oversiktlig LCD-display, som fremviser informasjon om både tidsforbruk, puls, hastighet, kaloriforbruk og tilbakelagt distanse.

Pulsmålingene gjennomføres enkelt via de innebygde håndpulsmålerne, eller eventuelt via en trådløs Bluetooth-tilkobling.

Vi i redaksjonen setter stor pris på at Proform har valgt å gi brukeren mulighet for å gjennomføre pulsmålingene trådløst, men vi skulle samtidig gjerne sett at det trådløse pulsbeltet fulgte med i pakken.
Pulsbeltet må altså kjøpes separat, men du kan naturligvis alltids bruke håndpulsmålerne dersom du ikke ønsker å gjøre ekstra innkjøp.

På fremsiden av treningscomputeren finner du også en lang rekke hurtigknapper, som alt i alt gjør det hele til en svært brukervennlig opplevelse.

Både hastighet og stigning kan enkelt justeres via hurtigtastene, og på hver side av displayet finner du knapper for å regulere volum på de innebygde høyttalerne og hastigheten på den innebygde viften.

Utover dette finner man 30 forhåndsinstallerte treningsprogrammer på computeren, slik at du enkelt kan variere treningen.

Gode tilkoblingsmuligheter og interaktiv trening

Som nevnt er tredemøllen utstyrt med innebygd støtte for tilkobling via Bluetooth, og du kan derfor enkelt koble til mobiltelefonen din eller nettbrettet ditt.

Over konsollen finner du en praktisk nettbrettholder, slik at du kan se både film og TV-serier mens du trener.

Ved å koble telefonen eller nettbrettet ditt til AUX-inngangen kan du også enkelt høre musikk mens du trener, hvor lyden spilles av via de høyttalerne.
Høyttalerne er ikke spesielt kraftige, men gir likevel fra seg god nok lyd til at du kan nyte favorittmusikken din mens du løper på møllen.

Mest unikt er nok likevel muligheten til å koble tredemøllen opp mot iFit LIVE.

iFit LIVE tilbyr et hav av funksjoner, og du vil blant annet motta spesialtilpassede treningsprogrammer som bidrar til at du når dine personlige mål.

Om ønskelig kan du også plassere nettbrettet i holderen over konsollen, og følge ruten du løper via Google Maps mens du trener.

Er Proform Power 995i verdt pengene?

Etter vår mening er Proform Power 995i verdt pengene.

Proform Power 995i er en solid tredemølle som er spesielt godt egnet til harde og intensive treningsøkter, og den robuste konstruksjonen gjør at møllen tåler hard bruk over lengre tid.

Tilkoblingsmulighetene er mange, og treningscomputeren fremstår som svært gjennomtenkt.

Vi har ikke mange negative faktorer å trekke frem, men vi skulle gjerne sett at det trådløse pulsbeltet var inkludert i prisen – samtidig som vi savner en litt høyere maksimal stigning.

Gode tilbud på Proform Power 995i

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!