Matkasser som leveres hjem på døren har den siste tiden blitt mer og mer populært, og det kommer stadig nye leverandører på markedet.

Fordelene med å få maten levert hjem er mange, og tilbakemeldingene fra kundene er hovedsakelig at de sparer mye tid på en slik løsning.

Svært mange argumenterer også for at det er langt lettere å unngå usunn ferdigmat og andre raske løsninger, og her kan vi ikke gjøre annet enn å si oss enige.

I vår test av leverandøren Nettmat har vi foretatt en detaljert gjennomgang av løsningene denne leverandøren tilbyr, og kriterier som menyutvalg, leveringstidspunkt, pris og råvarer har vært sentrale i vår vurdering.

Den mest kritiske faktorene av alle er selvfølgelig heller ikke utelatt – hvor fornøyde er kundene?

Test av Nettmat

Vi i GetFitness jobber hardt for at du som forbruker skal få tilgang til de beste produktene på markedet.
Dersom du handler gjennom våre lenker, bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsartikler omhandlende trening og kosthold.

Nettmat

4.8
Nettmat Test

Produktbeskrivelse: Nettmat er en forholdsvis ny bedrift som holder til på Forus i Stavanger-området.
De har et tydelig fokus på å levere kortreiste og sesongbetonte råvarer, og fra matfylket Rogaland kan man være sikker på at kvaliteten er god.
Teamet som lager oppskriftene består av 3 matglade kokker som ønsker å gi deg et sunt og næringsrikt måltid.
Nettmat tilbyr stor variasjon i menyene sine, og uansett hvilken kasse du velger så har du selv mulighet til å velge hvilke måltider du får levert.
Dette er et stort pluss!

Fordeler

  • Sett sammen egen meny.
  • Lokale råvarer fra Rogaland.
  • God variasjon i måltidene.
  • Dagligvarer tilbys!
  • Egen vegetarkokk.

Ulemper

  • Ingen allergivennlige matkasser.
  • Tilbyr kun levering i Rogaland, Oslo og Bergen.

Detaljert

Det erfarne kokketeamet bak oppskriftene har mange års erfaring, og dette kommer godt frem i rettene de tilbyr i sine matkasser.
De har også sin egen veganske kokk, som bidrar med mange veganske og smakfulle retter som alle kan like.

Nettmat er en relativt nyoppstartet bedrift, men vi synes at de har gjort en god jobb med å skille seg ut fra konkurrentene.

Det som gjør at Nettmat skiller seg ut er fleksibiliten du har som kunde. Uansett hvilken kasse du velger så står du fritt til å velge hvilke middagsretter du vil ha i din kasse.
Hver rett har også sin egen pris, sånn at du kan avgjøre hvor mye kassen din kommer til å koste.

Samtidig har du også mulighet til å legge til en hel del ekstra produkter – dette kan være alt fra frokostprodukter, olivenolje, kaffe, kjøkkenredskaper og lignende.

Dette liker vi!

Levering

I motsetning til de større tilbyderne så leverer Nettmat kun til Oslo, Rogaland og Bergen. Alternativt kan man velge å hente kassen sin hos Nettmat på Forus.

Som standard leverer de matkasser mandag mellom 16:00 og 21:00, men i utvalgte områder (Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg) tilbyr de også levering på fredag mellom 16:00 og 21:00.

Hvis du velger å hente kassen selv kan dette gjøres hver fredag mellom 13:00 og 16:00 og mandag mellom 14:00 og 19:00.

Det er et fint alternativ å kunne hente kassen selv, da mandag og fredag ettermiddag kan være hektiske for mange.

Om du ikke er hjemme ved levering vil sjåføren sette matkassen utenfor døren din, eller på en egnet plass. Sjåføren vil også ringe eller sende deg en SMS når dette er gjort.
Sjåføren tar også med seg den forrige matkassen i retur, så slipper du opphopning av papp hjemme!

Menyen

Nettmat har totalt 5 ulike matkasser å velge mellom.
Uansett hvilken kasse du velger står du fritt til å velge mellom over 30 forskjellige middagsretter, og du kan selv velge størrelsen på hver enkelt middag. Om du ikke gjør noen endringer selv vil du få levert et ferdig menyforslag.

I tillegg kan du legge til en egen fruktkasse, eller du kan legge til diverse frokostprodukter, olivenoljer, krydder og lignende.

1) FamilieMix

Dette er kassen for familien som ønsker raske og enkle oppskrifter som passer for både store og små. Rettene er allikevel ikke kjedelige, og er sammensatt for å sikre et sunt og variert kosthold.

De fleste måltidene tar ikke lenger enn 30 minutter å tilberede, og dette er derfor et ypperlig valg for de som har en hektisk hverdag – men som fortsatt ønsker å spise god og sunn mat.

2) SuperMix

SuperMix er for deg som ønsker et skikkelig sunt måltid. Her er middagene sammensatt for at du skal få overskudd og energi, og består derfor av grove fullkornsprodukter og masse frukt og grønnsaker.

Her kan oppskriftene være litt mer tidkrevende og avanserte, men til gjengjeld får du en smaksopplevelse som både inspirerer og metter.

Oppskriften er allikevel veldig lettfattelige, så det er ingen uoverkommelig oppgave å diske frem de deiligste rettene.

3) SoloMix

Denne matkassen passer perfekt til deg som bor alene, da matkassen er tilpasset til èn person. Når man bor alene kan det være vanskelig å finne motivasjonen til å lage seg ordentlig middag, men Nettmat gjør dette veldig enkelt for deg.

Her får du spennende, varierende og smakfulle retter som ikke tar lenger enn 30 minutter å lage.

Forventer du middagsbesøk? Da kan du enkelt endre middagsrett og størrelse, sånn at du har mulighet til å servere gjestene dine også!

4) VeganMix

Om du er veganer, vegetarianer eller bare ønsker å spise mer grønt så er dette kassen for deg.

VeganMix inneholder ingen animalske produkter, og middagsrettene er inspirert fra hele verden.

Her får du eksotiske smaker som er full av næring og inspirasjon.

5) BilligMix

Dette er matkassen for deg som er på budsjett, og har tidligere blitt kåret til Norges billigste matkasse.

Til tross for den lave prisen er menyen bestående av smakfulle og varierte retter, med et gjennomgående fokus på gode råvarer.

Tidsbesparende og billig!

Råvarer

Nettmat forsøker i størst mulig grad å benytte seg av lokale råvarer fra Rogaland, da selve bedriften er lokalisert i Stavanger.

Dette lar seg naturligvis ikke alltid gjøre, og matvarer som ikke dyrkes i området vil naturligvis måtte importeres. Det samme gjelder for sesongbetonte råvarer, hvor det er tilnærmet umulig å unngå import.

Hovedfokuset er fortsatt på norske leverandører, noe vi setter stor pris på!

Pris

Prisnivået hos Nettmat er etter vår mening fornuftig, og du kan selv ha stor innvirkning på prisen, da det er mulighet for å sette sammen en egen meny.

Vi liker også hvordan Nettmat svært ofte har rabatter på ulike måltider, slik at du kan velge de prisgunstige alternativene.

Matkassen BilligMix ble forøvrig også kåret til Norges billigste matkasse i 2020!

Oppsummert

Alt i alt er Nettmat en svært god leverandør av matkasser.

Vi setter stor pris på fleksibiliteten som tilbys, da du kan velge nøyaktig hvilke måltider du ønsker å få levert i din matkasse.

Nettmat har også en helt egen matkasse tilpasset for veganere, som er spesieltilpasset av Nettmats egne vegankokk!

Leveringstilbudet oppfattes allikevel foreløpig som noe begrenset, da det kun leveres til Rogaland, Oslo og Bergen.

Vi savner også menyer som er tilpasset allergikere.

Deler av innholdet er hentet fra Hjem og Hage.