Melatonin Test 2021 – Sovemedisin uten resept

Melatonin

Inneholder annonsørlenker

Ekspertene har døpt søvnproblemer til den nye folkesykdommen. Heldigvis har melatonin blitt reseptfritt, og utvalget er godt. Hvilket melatonin-tilskudd har vi kåret til best i test?

Melatonin Test – Ofte Stilte Spørsmål

Hvilken melatonin ble best i test?

I vår test har vi kåret Lectinect Melatonin Forte til best i test.

Sugetablettene fra Lectinect inneholder totalt 1 milligram melatonin. Dette er den høyeste konsentrasjonen man kan få uten resept, og sugetablettene har samtidig god smak!

Hva er melatonin?

Melatonin er et hormon som finnes naturlig i menneskekroppen. Melatonin har en stor påvirkning på både søvnkvaliteten og døgnrytmen, og omtales ofte som mørkets hormon.

Utskillelsen av melatonin foregår i en liten struktur i hjernen, kalt epifysen.

Kroppens produksjon av melatonin er i stor grad avhengig av lys. Produksjonen hemmes av lys, og er altså høyest når mørket kommer.

Melatonin har god dokumentert effekt på døgnrytmen, og flere benytter dette reseptfrie middelet for å behandle diverse søvnproblemer.

Hvordan har vi testet melatonin-tilskuddene?

Enkelte av melatonin-produktene har vi selv testet, slik som eksempelvis Lectinect Melatonin Forte.

Dette blir for øvrig kun erfaringer basert på én eneste test, og kosttilskudd kan som kjent ha ulik virkning fra person til person.

I denne testen har vi derfor i all hovedsak lagt vekt på følgende kriterier.

  • Mengde melatonin per dosering.
  • Andre ingredienser med dokumentert effekt.
  • Forventet effekt.
  • Pris.

Hva bør jeg tenke på før jeg tar melatonin?

Før du begynner behandling med et nytt tilskudd bør du alltid rådføre deg med legen din.

Dette gjelder spesielt dersom du tidligere har hatt reaksjoner på lignende tilskudd, om du er gravid eller har diverse sykdommer.

Hør med legen din, enkelt og greit!

Test av Melatonin – Best i Test 2021

Oppsummert er dette rangeringen i vår test. Du kan lese mer om hver sovemedisin lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

  1. Lectinect Melatonin Forte
  2. Melatonin Vital
  3. 8Hours
  4. MSM Flytende Melatonin
  5. Bio-Melatonin Kompleks

1. Lectinect Melatonin Forte

Lectinect Melatonin Forte

5
Lectinect Melatonin Forte
Melatonin-innhold: 1 mg / tablett Peppermynte-ekstrakt: 130 mg / tablett Sugetablett: Ja Laktose- og glutenfri: Ja Egnet for veganere: Ja Se beste tilbud

Lectinect Melatonin Forte er en av de mest populære tilskuddene av melatonin på markedet.

Melatonin er kjent som mørkets hormon, og personer med søvnproblemer utskiller gjerne mindre melatonin enn andre.

Tablettene fra Lectinect inneholder totalt 1 milligram melatonin. Dette er den høyeste konsentrasjonen man kan få uten resept, og flere rapporterer om at tablettene har en positiv effekt på både innsovningstiden og søvnkvaliteten.

Enkelte i vår redaksjon har opplevd problemer med både innsovningstid og søvnkvalitet. Vi så oss derfor nødt til å bestille en pakke med Lectinect Melatonin Forte. Er virkningen så god som leverandøren hevder?

Velsmakende sugetabletter

Det første vi bemerker oss er at tablettene tas på en litt annen måte enn mange andre melatonin-tilskudd. Lectinect har valgt å levere Melatonin Forte som sugetabletter, til fordel for vanlige tabletter som svelges hele.

Heldigvis har også Lectinect valgt å tilsette 130 mg peppermynte-ekstrakt per tablett. Dette gir tablettene en god smak, og til tider kan det nesten være vanskelig å nøye seg med bare èn tablett.

Den gode smaken skyldes for øvrig ikke bare peppermynten. Sugetablettene er også tilsatt søtstoff for å etterligne en søt og god sukkersmak.

Det er altså null problem å få i seg tablettene, men det store spørsmålet gjenstår fortsatt. Hvor god er egentlig virkningen?

Lectinect Melatonin Forte – Våre erfaringer

Samlet sett sitter vi igjen med et inntrykk av at melatonin-tablettene faktisk gir riktig så god effekt. Vedkommende som testet tablettene har tidligere slitt med relativt lang innsovningstid, og har i tillegg jevnlig våknet opp flere ganger i løpet av natten.

Med Lectinect Melatonin Forte ble det nesten umiddelbar bedring på problemene. Innsovningstiden ble kortere, og vår testperson rapporterte om færre oppvåkninger i løpet av natten. Dette liker vi!

Den gode virkningen kom for øvrig ikke som en overraskelse. Melatonin er et av få kosttilskudd som faktisk har dokumentert effekt på både søvnkvalitet og innsovningstid. Det er ikke uten grunn at leger har skrevet ut melatonin på resept i mange år, og vi setter stor pris på at tilskuddet nå er tilgjengelig uten resepet.

Etter testperioden satt vi likevel igjen med et stort spørsmål. Kunne effekten virkelig være så god, eller ble vi nettopp vitne til den klassiske placebo-effekten?

I kontrollerte studier har man faktisk konkludert med at personer i placebo-gruppene opplevde dårligere effekt enn de som faktisk fikk melatonin. Det er altså liten tvil om at melatonin kan ha en virkning.

Om vår testperson ble påvirket av placebo-effekten er det naturligvis vanskelig å svare på. Samtidig kan man jo spørre seg selv om det egentlig har veldig mye å si. Søvnkvaliteten ble bedre, og da er målet nådd uavhengig av om man har blitt litt påvirket eller ei!

Oppsummert

Flere store studier har konkludert med at melatonin vil kunne bidra til å forkorte innsovningstiden og generelt sett gi bedre søvnkvalitet.

Lectinect Melatonin Forte inneholder hele 1 mg melatonin per tablett, og vår testperson fikk gode resultater ved å ta en tablett hver kveld før leggetid.

Det er ikke gitt at alle vil oppleve like god effekt som vår testperson, men om du sliter med søvnproblemer anbefaler vi at du i det minste gir det et forsøk. Det kan være alfa-omega!

2. Melatonin Vital

Melatonin Vital

4.5
Melatonin Vital
Melatonin-innhold: 1 mg / døgndose Magnesium: 50 mg Marine peptider: 150 mg Humleekstrakt: 50 mg Kamomilleekstrakt: 50 mg Se beste tilbud

Melatonin Vital leveres av Norwegian Lab, og er tilgjengelig via en praktisk abonnementsløsning.

Tilskuddet inneholder totalt 1 milligram melatonin per dosering. Dette er likt som de aller fleste reseptfrie tilskudd av melatonin, da 1 mg er den høyeste lovlige doseringen uten resept.

I tillegg til melatonin finner man også flere andre ingredienser som kan bidra til bedre søvn. Melatonin Vital inneholder både marine peptider, humle, kamille og magnesium. Magnesium har blant annet en dokumentert effekt på muskelkramper, og tilskuddet passer derfor godt for deg som sliter med ubehagelige muskelspenninger gjennom natten.

Totalt sett vil dette tilskuddet kunne bidra til at du sover bedre og er mer uthvilt når du våkner på morgenen, og hele 92% av brukerne opplever en positiv effekt av tilskuddet.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at forbrukerne får en 30-dagers gratis prøveperiode. Etter de første 30 dagene får du en automatisk forsendelse av Melatonin Vital hver 14. dag, og prisen er 299 kr/mnd.

Ingen bindingstid!

3. 8Hours

8Hours

4.5
8Hours
Melatonin-innhold: 1 mg / tablett Vitamin B6: 0.7 mg (50% av RFI) Kamomille: 100 mg Teanin: 2.5 mg Søtstoff: Ja Se beste tilbud

8Hours er spesielt utviklet for å bidra til en redusert innsovningstid, og samtidig sikre bedre søvn gjennom hele natten.

Dette tilskuddet har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra forbrukerne, og ingredienslisten er mildt sagt imponerende.
8Hours er basert på naturlige råvarer, og inneholder melatonin, theanine, kamille og vitamin B6.

Den viktigste ingrediensen, melatonin, er omtalt som kroppens søvnhormon, og i dette tilskuddet finner du totalt 1 milligram melatonin pr døgndose.
Dette stemmer godt overens med myndighetenes anbefalning for best mulig effekt, og flere av forbrukerne rapporterer om at de i løpet av kort tid har opplevd betraktelig forbedring på søvnen med dette tilskuddet.

For å sikre ekstra god effekt inneholder 8Hours også både theanine og kamille, som har vist seg og kunne ha en god og beroligende effekt på kroppen.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at produsenten av 8Hours har valgt å inkludere vitamin B6 i tilskuddet, som bidrar til å regulere hormonell aktivitet og opprettholde en normal psykisk funksjon.

Tilskuddet er tilgjengelig som myke sovetabletter, med en god og mild smak av bjørnebær!

8Hours er kort og godt et fantastisk kosttilskudd for deg som sliter med søvnen.<br>
Det solide inneholdet av melatonin vil kunne bidra til at du føler deg mer trett, og du får samtidig de helsefremmende effektene av vitamin B6 på kjøpet!

4. MSM Flytende Melatonin

MSM Flytende Melatonin

4
MSM Flytende Melatonin
Melatonin-innhold: 1 mg / døgndose Flytende: Ja Anbefalt dosering: 0,5 ml / døgndose Egnet for veganere og vegetarianere: Ja Inneholder søtstoff: Ja Se beste tilbud (159 ,-)

MSM Flytende Melatonin skiller seg fra andre melatonin-tilskudd ved at det leveres i flytende form. Tilskuddet har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra forbrukerne, og har i skrivende stund en gjennomsnittlig vurdering på 4.4 / 5, basert på 228 anmeldelser.

I henhold til produsenten anbefales det å innta 0,5 milliliter per døgn, og for best mulig effekt bør tilskuddet tas 10 minutter før leggetid. Normalt sett anbefales det å innta melatonin 30 minutter før leggetid, men den flytende formen sikrer raskere og bedre opptak i kroppen.

En dosering på 0,5 milliliter gir totalt 1 milligram melatonin, som er den høyeste lovlige doseringen uten resept. Vi i redaksjonen setter også stor pris på at tilskuddet er egnet for både vegetarianere og veganere!

5. Bio-Melatonin Kompleks

Bio-Melatonin Kompleks

4
Bio-Melatonin Kompleks
Melatonin-innhold: 1 mg / tablett Niacin: 10 mg / tablett Sugetablett: Nei Inneholder søtstoff: Ja Se beste tilbud (112 ,-)

Bio-Melatonin Kompleks er levert av Pharma Nord, og har en svært fornuftig prislapp. I pakken finner du 30 tabletter, og prisen per pakke er omtrentlig 100 kroner.

Hver tablett inneholder 1 milligram melatonin. Dette er den høyeste lovlige doseringen uten resept, og Bio-Melatonin Kompleks legger derfor til rette for best mulig effekt.

I tillegg til melatonin inneholder Bio-Melatonin Kompleks også niacin (Vitamin B3). Dette er en forløper til melatonin, og niacinet kan dermed potensielt bidra til en ytterligere økning av melatonin-produksjonen. Niacin er også en viktig komponent for både energiomsetningen, psykologisk funksjon og funksjon av nervesystemet.

For best mulig effekt anbefales det at du tar Bio-Melatonin Kompleks en halvtime før leggetid. Optimalt sett bør du også innta tablettene til samme tid hver dag.

Så langt det er økonomisk og praktisk mulig gjennomfører vi selv tester av produktene.
Om det ikke er mulig tildeler vi produktene en nøyaktig score basert på spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger fra forbrukerne.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!