Lectinect Melatonin Forte Erfaringer

Melatonin Søvn

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Flere og flere nordmenn sliter med å få nok søvn i hverdagen. Faktisk er det anslått at over 15 – 20% av befolkningen i Norge har en eller annen form for søvnproblemer. Problemet er faktisk så stort at ledende forskere har omtalt søvnproblemene som den nye folkesykdommen.

Siden en stor del av befolkningen sliter med søvnproblemer har styresmaktene endelig valgt å gjøre melatonin tilgjengelig uten resept. Dette er svært gode nyheter for alle som sliter med ulike søvnproblemer, og tilskuddet har dokumentert effekt gjennom en lang rekke studier.

I denne artikkelen ser vi nærmere på Lectinect Melatonin Forte. Hvordan kommer tilskuddet ut i vår test, og hva ble våre erfaringer?

Lectinect Melatonin Forte

Lectinect Melatonin Forte

Lectinect Melatonin Forte
Melatonin-innhold: 1 mg / tablett Peppermynte-ekstrakt: 130 mg / tablett Sugetablett: Ja Laktose- og glutenfri: Ja Egnet for veganere: Ja

Lectinect Melatonin Forte er en av de mest populære tilskuddene av melatonin på markedet.

Melatonin er kjent som mørkets hormon, og personer med søvnproblemer utskiller gjerne mindre melatonin enn andre.

Tablettene fra Lectinect inneholder totalt 1 milligram melatonin. Dette er den høyeste konsentrasjonen man kan få uten resept, og flere rapporterer om at tablettene har en positiv effekt på både innsovningstiden og søvnkvaliteten.

Enkelte i vår redaksjon har opplevd problemer med både innsovningstid og søvnkvalitet. Vi så oss derfor nødt til å bestille en pakke med Lectinect Melatonin Forte. Er virkningen så god som leverandøren hevder?

Velsmakende sugetabletter

Det første vi bemerker oss er at tablettene tas på en litt annen måte enn mange andre melatonin-tilskudd. Lectinect har valgt å levere Melatonin Forte som sugetabletter, til fordel for vanlige tabletter som svelges hele.

Heldigvis har også Lectinect valgt å tilsette 130 mg peppermynte-ekstrakt per tablett. Dette gir tablettene en god smak, og til tider kan det nesten være vanskelig å nøye seg med bare èn tablett.

Den gode smaken skyldes for øvrig ikke bare peppermynten. Sugetablettene er også tilsatt søtstoff for å etterligne en søt og god sukkersmak.

Det er altså null problem å få i seg tablettene, men det store spørsmålet gjenstår fortsatt. Hvor god er egentlig virkningen?

Lectinect Melatonin Forte – Våre erfaringer

Samlet sett sitter vi igjen med et inntrykk av at melatonin-tablettene faktisk gir effekt. Vedkommende som testet tablettene har tidligere slitt med relativt lang innsovningstid, og har i tillegg jevnlig våknet opp flere ganger i løpet av natten.

Med Lectinect Melatonin Forte ble det nesten umiddelbar bedring på problemene. Innsovningstiden ble kortere, og vår testperson rapporterte om færre oppvåkninger i løpet av natten. Dette liker vi!

Den gode virkningen kom for øvrig ikke som en overraskelse. Vi hadde allerede lest om at Melatonin har dokumentert effekt på både søvnkvalitet og innsovningstid. Det er ikke uten grunn at leger har skrevet ut melatonin på resept i mange år, og vi setter stor pris på at tilskuddet nå er tilgjengelig uten resepet.

Etter testperioden satt vi likevel igjen med et stort spørsmål. Kunne effekten virkelig være så god, eller ble vi nettopp vitne til den klassiske placebo-effekten?

Det er ikke greit å si. Resultatet var hvertfall uansett det samme. Søvnen ble bedre!

Oppsummert

Flere store studier har konkludert med at melatonin vil kunne bidra til å forkorte innsovningstiden og generelt sett gi bedre søvnkvalitet.

Lectinect Melatonin Forte inneholder hele 1 mg melatonin per tablett, og vår testperson fikk gode resultater ved å ta en tablett hver kveld før leggetid.

Det er ikke gitt at alle vil oppleve like god effekt som vår testperson, men om du sliter med søvnproblemer anbefaler vi at du i det minste gir det et forsøk. Det kan være alfa-omega!