Lectinect Melatonin Forte – Melatonin uten resept!

Melatonin Søvn

Inneholder annonsørlenker

Flere og flere nordmenn sliter med å få nok søvn i hverdagen. Faktisk er det anslått at over 15 – 20% av befolkningen i Norge har en eller annen form for søvnproblemer. Problemet er faktisk så stort at ledende forskere har omtalt søvnproblemene som den nye folkesykdommen.

Siden en stor del av befolkningen sliter med søvnproblemer har styresmaktene endelig valgt å gjøre melatonin tilgjengelig uten resept. Dette er svært gode nyheter for alle som sliter med ulike søvnproblemer, og tilskuddet har dokumentert effekt gjennom en lang rekke studier.

I denne artikkelen ser vi nærmere på Lectinect Melatonin Forte. Hvordan kommer tilskuddet ut i vår test, og hva ble våre erfaringer?

Lectinect Melatonin Forte

Lectinect Melatonin Forte

5
Lectinect Melatonin Forte
Melatonin-innhold: 1 mg / tablett Peppermynte-ekstrakt: 130 mg / tablett Sugetablett: Ja Laktose- og glutenfri: Ja Egnet for veganere: Ja Se beste tilbud

Lectinect Melatonin Forte er en av de mest populære tilskuddene av melatonin på markedet.

Melatonin er kjent som mørkets hormon, og personer med søvnproblemer utskiller gjerne mindre melatonin enn andre.

Tablettene fra Lectinect inneholder totalt 1 milligram melatonin. Dette er den høyeste konsentrasjonen man kan få uten resept, og flere rapporterer om at tablettene har en positiv effekt på både innsovningstiden og søvnkvaliteten.

Enkelte i vår redaksjon har opplevd problemer med både innsovningstid og søvnkvalitet. Vi så oss derfor nødt til å bestille en pakke med Lectinect Melatonin Forte. Er virkningen så god som leverandøren hevder?

Velsmakende sugetabletter

Det første vi bemerker oss er at tablettene tas på en litt annen måte enn mange andre melatonin-tilskudd. Lectinect har valgt å levere Melatonin Forte som sugetabletter, til fordel for vanlige tabletter som svelges hele.

Heldigvis har også Lectinect valgt å tilsette 130 mg peppermynte-ekstrakt per tablett. Dette gir tablettene en god smak, og til tider kan det nesten være vanskelig å nøye seg med bare èn tablett.

Den gode smaken skyldes for øvrig ikke bare peppermynten. Sugetablettene er også tilsatt søtstoff for å etterligne en søt og god sukkersmak.

Det er altså null problem å få i seg tablettene, men det store spørsmålet gjenstår fortsatt. Hvor god er egentlig virkningen?

Lectinect Melatonin Forte – Våre erfaringer

Samlet sett sitter vi igjen med et inntrykk av at melatonin-tablettene faktisk gir riktig så god effekt. Vedkommende som testet tablettene har tidligere slitt med relativt lang innsovningstid, og har i tillegg jevnlig våknet opp flere ganger i løpet av natten.

Med Lectinect Melatonin Forte ble det nesten umiddelbar bedring på problemene. Innsovningstiden ble kortere, og vår testperson rapporterte om færre oppvåkninger i løpet av natten. Dette liker vi!

Den gode virkningen kom for øvrig ikke som en overraskelse. Melatonin er et av få kosttilskudd som faktisk har dokumentert effekt på både søvnkvalitet og innsovningstid. Det er ikke uten grunn at leger har skrevet ut melatonin på resept i mange år, og vi setter stor pris på at tilskuddet nå er tilgjengelig uten resepet.

Etter testperioden satt vi likevel igjen med et stort spørsmål. Kunne effekten virkelig være så god, eller ble vi nettopp vitne til den klassiske placebo-effekten?

I kontrollerte studier har man faktisk konkludert med at personer i placebo-gruppene opplevde dårligere effekt enn de som faktisk fikk melatonin. Det er altså liten tvil om at melatonin kan ha en virkning.

Om vår testperson ble påvirket av placebo-effekten er det naturligvis vanskelig å svare på. Samtidig kan man jo spørre seg selv om det egentlig har veldig mye å si. Søvnkvaliteten ble bedre, og da er målet nådd uavhengig av om man har blitt litt påvirket eller ei!

Oppsummert

Flere store studier har konkludert med at melatonin vil kunne bidra til å forkorte innsovningstiden og generelt sett gi bedre søvnkvalitet.

Lectinect Melatonin Forte inneholder hele 1 mg melatonin per tablett, og vår testperson fikk gode resultater ved å ta en tablett hver kveld før leggetid.

Det er ikke gitt at alle vil oppleve like god effekt som vår testperson, men om du sliter med søvnproblemer anbefaler vi at du i det minste gir det et forsøk. Det kan være alfa-omega!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!