Vitamin K2: Hvilket tilskudd ble best i test?

Vitamin K2

Annonsørinnhold

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

I løpet av de siste årene har det blitt mer og mer vanlig å ta et ekstra tilskudd av vitamin K2. Vi ser nærmere på hva vitamin K2 egentlig er, og viser deg hvilket tilskudd som er kåret til best i test.

K2 Vitamin Logo

K2 Vitamin

Få 50% rabatt på første pakke!

K2 Vitamin: Kort oppsummert

K2 Vitamin

K2 Vitamin Boks

K2 Vitamin er et kosttilskudd levert av TG Montgomery AS. Per i dag er de Norges største leverandør av Vitamin K2-tilskudd, og har vært en stor aktør på markedet helt siden 2005.

Siden oppstarten har det blitt sendt ut flere millioner esker av K2 Vitamin, og kundene ser ut til å være svært fornøyde med tilskuddet.

I tilskuddet finner man 3 hovedkomponenter. Hovedkomponentene i tilskuddet er vitamin K2, vitamin D3 og vitamin B1.

Vitamin K2 kan bidra til å opprettholde en normal benhelse. Videre vil et tilstrekkelig inntak av vitamin B1 kunne bidra til normal hjertehelse, samtidig som D3 støtter immunsystemets normale funksjon.

Kosttilskuddet K2 Vitamin er tilgjengelig som en praktisk abonnementsløsning, og det er ingen bindingstid!

Hva er K2 Vitamin?

K2 Vitamin er et kosttilskudd levert av TG Montgomery AS. Her gjelder det altså å skille mellom K2 Vitamin og vitamin K2. K2 Vitamin er selve produktet fra TG Montgomery, mens vitamin K2 altså er selve vitaminet.

Siden oppstarten i 2005 har TG Montgomery sendt ut flere millioner esker med K2 Vitamin, og kundene ser ut til å være riktig så fornøyde med produktet – hvertfall om man kun ser på hjemmesidene til K2 Vitamin. Faktisk er det kun her vi finner noen tilbakemeldinger.

Som det fremkommer av navnet er altså K2 Vitamin et kosttilskudd som primært er rettet mot de som trenger et ekstra tilskudd av vitamin K2. I tillegg finner du også de essensielle vitaminene B1 og D3 i tilskuddet.

Tilskuddet er tilgjengelig i kapselform, og det er totalt 90 kapsler i hver pakke. Den anbefalte døgndosen er 1 tablett daglig. Her holder altså en eske i hele 90 dager!

K2 Vitamin Logo

K2 Vitamin

Få 50% rabatt på første pakke!

Hva inneholder K2 Vitamin?

I hver kapsel finner du 1,1 mg vitamin B1, 200 μg vitamin K2 og 40 μg vitamin D3.

Samtlige av disse vitaminene er det som kalles for essensielle vitaminer. Enkelt forklart vil det si at de må tilføres via kosten for å dekke dagsbehovet. Kroppen produserer altså ikke nok av vitaminene selv.

1. Vitamin K2

Vitamin K2 er et fettløselig vitamin. Navnet stammer fra at vitaminet bidrar til at blodet kan koagulere.

Tidligere trodde man at det kun fantes én form for vitamin K – nemlig K1. For omtrentlig 70 år siden oppdaget likevel en dansk forsker at det fantes 2 typer av vitamin K.

I følge produsent vil K2 Vitamin kunne bidra til å opprettholde en normal benhelse.

2. Vitamin B1

Som nevnt inneholder K2 Vitamin også vitamin B1. Eller tiamin som det også kalles.

Vitamin B1 inngår i en gruppe av 8 ulike B-vitaminer, som alle er vannløselige. I praksis vil det si vitaminene ikke lagres i kroppen, og man må derfor ha daglig tilførsel gjennom kosten. Unntaket er vitamin B12, som faktisk lagres i leveren.

Den viktigste grunnen til å få i seg nok vitamin B1 er nok at vitaminet bidrar til normal hjertefunksjon. Samtidig er tiamin med på å danne et signalstoff som er viktig for hukommelsen.

De aller fleste nordmenn får for øvrig i seg nok vitamin B1 gjennom kosten. Gode kilder til vitamin B1 er magert svinekjøtt, nøtter, frø og grønnsaker.

3. Vitamin D3

Til sist inneholder kosttilskuddet også 40 μg vitamin D3 per døgndose. Vitamin D2 og D3 omdannes begge til aktivt vitamin D i kroppen, men ofte er likevel D3 å foretrekke. Årsaken er at kroppen nyttegjør seg mer effektivt av D3 enn D2.

Et tilstrekkelig inntak av vitamin D bidrar til å støtte normal muskelfunksjon, og samtidig opprettholde immunsystemets funksjon.

Hva er kundenes erfaringer med K2 Vitamin?

Kundevurderinger K2 Vitamin

Som alltid er vi jo interessert i å finne ut av hva kundene har å si om ulike kosttilskudd. K2 Vitamin er intet unntak.

I første omgang tok vi en titt på ulike forbrukerportaler. Her var det lite å finne om K2 Vitamin, og vi finner heller ingen tilbakemeldinger via Trustpilot. En rask titt innom Facebook-siden gir heller ingen resultater.

Etter å ha tittet litt på nettsidene til K2 Vitamin finner vi noen tilbakemeldinger fra kundene. I en nylig undersøkelse kom det frem at 98% av kundene var fornøyde med K2 Vitamin. Undersøkelsen er gjort av produsenten. Omtrentlig 50% melder om at de kjenner en positiv effekt av tilskuddet, og 71% bruker det faktisk for å forebygge problemer senere i livet.

La oss ta en titt på noen av kundeanmeldelsene fra nettsidene til K2 Vitamin.

Lise:

«Jeg kjenner meg bedre i kroppen og tåler mer av fysisk arbeid, og det har sikkert bidratt til at jeg sover bedre.»

Jeanette:

«Jeg hadde aldri hørt om K2 vitamin før, men nå er jeg virkelig glad for at jeg begynte. Etter at jeg begynte med K2 Vitamin forsvant etterhvert trettheten på ettermiddagene. Dessuten sover jeg bedre nå enn jeg gjorde før.»

Rune:

«Jeg trengte egentlig alt det stod at K2 Vitamin kunne bidra til i kroppen, og i dag er jeg veldig glad for at jeg begynte. Jeg føler at det fungerer på både ledd og muskler.»

K2 Vitamin Logo

K2 Vitamin

Få 50% rabatt på første pakke!

Hvordan skal man bruke K2 Vitamin?

Heldigvis er det ikke spesielt vanskelig å bruke K2 Vitamin.

I pakken finner du 90 kapsler. Du skal ta 1 kapsel om dagen, og kapselen bør inntas sammen med mat.

Kan K2 Vitamin kombineres med legemidler?

Vitamin K2 bør ikke brukes sammen med blodfortynnende midler.

Kontakt alltid lege før du går i gang med et nytt kosttilskudd. Dette er spesielt viktig om du allerede bruker andre legemidler!

Trenger man ekstra tilskudd av vitamin K2?

Som alltid er de lærde litt uenige om man egentlig har behov for et kosttilskudd eller ikke.

I en artikkel fra NHI antydes det at mange i den norske befolkningen har mangel på vitamin K2. Uttalelsen kommer fra professor Jan Oxholm Gordeladze, som har forsket mye på virkningene vitamin K2 har på kroppen.

«Vi vet at K2 er et vitamin som styrker beindannelsen, og det reduserer derfor beinskjørhet. Dette er vist i mange store kliniske studier i utlandet.»

Dette uttalte Gordeladze til NHI i 2015, og han ser altså ut til å være positiv til vitamin K2 som kosttilskudd.

På den andre siden har man de som er mer kritiske. Mange mener at det ikke er hold i alle påstandene som gis om vitamin K2, og at man relativt enkelt kan dekke behovet gjennom vanlig norsk mat.

Som alltid anbefaler vi at du forhører deg med lege før du går i gang med et nytt kosttilskudd!

K2 Vitamin Logo

K2 Vitamin

Få 50% rabatt på første pakke!

Les også: Lectinect Mage: Hva ble våre erfaringer med tilskuddet?

Kilder