El-sparkesykkel Test – Best i test elektrisk sparkesykkel 2021

Elektrisk sparkesykkel test

Er du på utkikk etter en elektrisk sparkesykkel? I vår test har vi tatt en grundig gjennomgang, og kåret beste el-sparkesykkel i 2021.

Test av el-sparkesykler – Best i test 2021

Hvilken el-sparkesykkel er best i test?

I vår test av elektriske sparkesykler har vi kåret Segway Ninebot Max G30D til best i test.

Dette er en kraftig sparkesykkel, som leveres med en toppfart på 20 km/t, samtidig som de kraftige og myke dekkene gir god kjørekomfort.

Hva koster en elektrisk sparkesykkel?

Prisene for de elektriske sparkesyklene på det norske markedet varierer i stor grad fra produkt til produkt.

Normalt har produktene en prislapp på alt mellom 2 000 – 10 000 kroner, hvor sparkesyklene som koster over 5 000 kroner generelt sett har langt bedre kvalitet.

Hva er den maksimale hastigheten for elektriske sparkesykler?

Mange velger å ignorere den maksimale lovlige hastigheten for elektriske sparkesykler.

Du bør være oppmerksom på at det finnes begrensninger for hvilke sparkesykler som er tillatt for bruk her i Norge, og den maksimale lovlige hastigheten er 20 km/t.

Samtlige av sparkesyklene som inngår i denne testen er lovlige å bruke på veien i Norge.

Du kan lese mer om dette på nettsiden til Statens Vegvesen.

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av elektriske sparkesykler.
Du kan lese mye mer detaljert om hvert produkt lenger ned i testen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Segway Ninebot Max G30D
 2. BESTE BUDSJETTVALG - Nordic Cruise 990
 3. MyWalk M350
 4. Segway Ninebot ES2L Kickscooter
 5. ClassyWalk S250
 6. Denver SCO-65220

Vi i GetFitness jobber hardt for at du som forbruker skal få tilgang til de beste produktene på markedet.
Dersom du handler gjennom våre lenker, bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsartikler omhandlende trening og kosthold.

1. Segway Ninebot Max G30D

BEST I TEST - Segway Ninebot Max G30D

5
Segway Ninebot Max G30D test

Produktbeskrivelse: Segway Ninebot Max G30D er en av de beste elektriske sparkesykkelen som er å få tak i på markedet - og best av alt, den er lovlig!

Max G30D er den kraftigste elektriske sparkesykkelen som tilbys av Segway, og leveres med en motor på 350 W (750 W Peak) - som resulterer i en maksimal hastighet på hele 20 km/t.

De kraftige og myke 10" dekkene gir god kjørekomfort, og sykkelen passer perfekt for deg som vil kjøre mye, uten at du trenger å bekymre deg for ubehagelig krumspring når du kjører over dumper i veien.
Dekkene er også utstyrt med ekstra sikring mot punktering, slik at du kan føle deg trygg når du er ute på veiene.

Slik som de fleste andre elektriske sparkesykler, er naturligvis også Segway Ninebot Max G30D sammenleggbar, slik at du enkelt kan ta med deg sykkelen når du eksempelvis reiser kollektivt.

På fremsiden av sykkelen finner du en oversiktlig LED-skjerm, som til enhver tid gir deg informasjon om både hastighet, kjøremodus, eventuelle feilmeldinger og nåværende batteristatus.

Noe av det mest imponerende med Segway Ninebot Max G30D er nok allikevel rekkevidden.
Med en rekkevidden på svimlende 65 kilometer utkonkurrerer den så godt som alle andre elektriske sparkesykler, og kombinert med den kraftige motoren og de innebygde front- og baklysene, er dette et solid valg for deg som vil ha det beste av det beste!

Segway Ninebot Max G30D er kort og godt et solid premiumvalg, som passer perfekt for deg som vil ha en kraftig og holdbar elektrisk sparkesykkel - som oppfyller alle krav fra myndigheten!

Fordeler

 • Suveren rekkevidde, 65 kilometer!
 • Kraftig motor.
 • Ulike kjøremoduser.
 • Punkteringsbeskyttelse på dekkene.
 • Tykke dekk.
 • Oversiktlig LED-display.
 • God belysning.

Ulemper

 • Høy egenvekt.
 • Litt lav maksimal brukervekt.

2. Nordic Cruise 990

BESTE BUDSJETTVALG - Nordic Cruise 990

4.9
Nordic Cruise 990

Produktbeskrivelse: Nordic Cruise 990 er først og fremst en svært letthåndterlig og portabel el-sparkesykkel, som passer perfekt for deg som er ute etter et enkelt og morsomt fremkomstmiddel.

Cruise 990 er utstyrt med en solid 350 W (750 W peak) motor, og kan tilby en maksimal hastighet på hele 20 km/t.

Sikkerhetsmessig er dette et godt alternativ, og Nordic har ikke spart på midlene i utviklingen av bremsesystemet - og fremhjulet er dermed utstyrt med solide E-ABS bremser, mens bakhjulet er utstyrt med stabile skivebremser.
Dimensjonene på hjulene har vi også lite å utsette på, og med 9,25" tykke dekk kan du føle deg trygg på at sykkelen ligger godt mot underlaget.
Sykkelen er naturligvis også utstyrt med kraftige LED-lys både foran og bak, og vi setter også stor pris på at Nordic har valgt å inkludere blinklys for å ytterligere forsterke sikkerheten.

For deg som skulle ha behov for å reise kollektivt, har også Nordic Cruise 990 den store fordelen at egenvekten er svært lav, samtidig som sykkelen kan legges sammen - og det er dermed enkelt å ta med seg sykkelen ved reise.

Som nevnt drives Nordic Cruise 990 av en kraftig 350 W motor, men sparkesykkelen har allikevel en akseptabel rekkevidde på omkring 25 kilometer - og oppladningstiden er ikke mer enn 3-4 timer.
Brukstiden avhenger naturligvis av hvor mye du veier og av terrenget du ferdes i, og dersom du er tyngre enn gjennomsnittet bør du regne med at rekkevidden er noe kortere enn 25 kilometer.

Kort og godt er dette et svært godt alternativ for deg som ønsker en bruksvennlig og solid elsparkesykkel - til en fornuftig pris!

Fordeler

 • 20 km/t toppfart.
 • Lav egenvekt.
 • Innebygd LED-skjerm.
 • Letthåndterlig.
 • Sammenleggbar.
 • ABS-bremser.
 • LED-lys foran og bak.
 • Blinklys.

Ulemper

 • Kunne med fordel hatt enda lengre rekkevidde.

3. MyWalk M350

MyWalk M350

4.5
MyWalk M350 Test

Produktbeskrivelse: MyWalk M350 er en trygg og solid el-sparkesykkel, som passer perfekt for deg som er på utkikk etter et fremkomstmiddel hvor sikkerheten er satt i høysetet.

Det første vi bemerker oss med MyWalk M350 er at den er utstyrt med svært robuste dekk, som er spesielt utviklet for å unngå punktering.
Vi setter stor pris på at MyWalk har valgt å sette sikkerheten i høysetet, og de punkteringsfrie dekkene sikrer at du unngår uønskede overraskelser i løpet av kjøreturen.

MyWalk M350 er utstyrt med en kraftig motor, som gir god akselerasjon - og det innebygde LCD-displayet gir deg til enhver tid informasjon om din nåværende hastighet.
Via LCD-displayet vil du også enkelt kunne se hvor mye batteri det er igjen på sykkelen, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å gå batteritom.

Selve batteriet har vi også lite å utsette på.
Det ekstra kraftige batteriet på hele 7.5Ah gir sykkelen en rekkevidde opptil 15 - 25 kilometer, og oppladningstiden er ikke mer enn 2,5 timer.
Rekkevidden kunne med fordel vært noe lengre, uten at vi ser på dette som et stort minus.
En rekkevidde på 15 - 25 kilometer er langt ifra dårlig, og MyWalk M350 får derfor ikke et stort poengtrekk for dette.

Som nevnt er MyWalk M350 en elektrisk sparkesykkel for deg som er opptatt av sikkerheten, og vi setter derfor stor pris på den kraftige frontlykten - kombinert med bremselysene, som vil gi informasjon til de bak deg om at du er i ferd med å redusere hastigheten.

MyWalk M350 er naturligvis også sammenleggbar, og i løpet av bare 5 sekunder er den pakket sammen og klar for at du eksempelvis kan ta den med inn på bussen.

MyWalk M350 er kort og godt et solid valg for deg som er ute etter en trygg og pålitelig el-sparkesykkel.
Sykkelen er utstyrt med punkteringsfrie dekk, og er en sikker vinner for deg som vil ha en solid sparkesykkel!

Fordeler

 • Punkteringsfrie dekk.
 • OK egenvekt.
 • Bremselys.
 • Kraftig frontlys.
 • Innebygd LED-skjerm.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Kunne med fordel hatt enda lengre rekkevidde.
 • Ingen blinklys.

4. Segway Ninebot ES2L Kickscooter

Segway Ninebot ES2L Kickscooter

4.4
Segway Ninebot ES2L Kickscooter test

Produktbeskrivelse: Segway Ninebot ES2L Kickscooter er et rimelig budsjettvalg for deg som vil ha en elektrisk sparkesykkel som tar deg fra A til B - på en komfortabel måte.

Denne elektriske sparkesykkelen er utstyrt med god demping på både for- og bakhjulene, noe som gir god kjørekomfort selv på ujevnt underlag.

Ulikt mange andre elektriske sparkesykler er også Segway Ninebot ES2L Kickscooter utstyrt med motorisert bremsing, hvilket i praksis tilsier at sparkesykkelen automatisk bremser for deg i nedoverbakker.
Motorbremsen fungerer i praksis slik som for elektriske biler, og vil dermed automatisk regenerere strøm i nedoverbakker.

Den maksimale hastigheten til Segway Ninebot ES2L Kickscooter er 20 km/t, som er den høyeste lovlige hastigheten for elektriske sparkesykler i Norge.
Flere har for øvrig rapportert om at sykkelen drar litt tungt i bratte oppoverbakker, og årsaken til dette er nok at motoren er noe mindre enn de andre Segway-utgavene (250 W).

Den totale rekkevidden er 25 kilometer, men ved behov kan du altså kjøpe et ekstrabatteri - som vil forlenge rekkevidden, og samtidig gi sykkelen bedre ytelse i oppoverbakker.
Dette vil naturligvis øke prisnivået noe, men til gjengjeld vil du sitte igjen med en rekkevidde som virkelig ypper seg med de beste sparkesyklene på markedet.

Sparkesykkelen kan enkelt administreres via en praktisk mobilapp!

Fordeler

 • Praktisk mobilapplikasjon.
 • God toppfart.
 • God demping.
 • Sammenleggbar.
 • Regenerer strøm i nedoverbakker.

Ulemper

 • Ingen varslingsbjelle.
 • Går noe tungt i bratte oppoverbakker.
 • Dekkene kunne med fordel vært noe tykkere.
 • Litt lav maksimal brukervekt.

5. ClassyWalk S250

ClassyWalk S250

4
ClassyWalk S250 Test

Produktbeskrivelse: ClassyWalk S250 er en liten og fornuftig priset elektrisk sparkesykkel, som leveres med en maksimal hastighet på 20 km/t.
Til tross for at motoren er noe mindre enn for mange andre elektriske sparkesykler (250 W, 500 W Peak), er rekkevidden fortsatt på nivå med de andre sparkesyklene i denne prisklassen.
Den maksimale rekkevidden er anslått til å være 30 kilometer, men dersom du kjører på full effekt eller i mer kupert terreng må du nok beregne en rekkevidde på omkring 20 - 25 kilometer.

ClassyWalk S250 er naturligvis sammenleggbar, og har en lav egenvekt på kun 12,8 kilo - slik at du enkelt kan ta med deg sparkesykkelen når du eksempelvis reiser kollektivt.

På fremsiden av sykkelen finner du et stort og oversiktlig LED-display, hvor du enkelt kan justere lysinnstillingene på sykkelen - samtidig som du til enhver tid får informasjon om hvor mye batteri som er igjen.

Dersom ønskelig kan du også koble sykkelen opp mot din egen mobiltelefon.
I mobilapplikasjonen får du enkelt oversikt over både hastighet og batteritid, samtidig som du kan låse sparkesykkelen.

ClassyWalk S250 er kort og godt et rimelig budsjettvalg for deg som vil ha en letthåndterlig og pålitelig elektrisk sparkesykkel!

Fordeler

 • 20 km/t toppfart.
 • Lav egenvekt.
 • Oversiktlig LED-skjerm.
 • Sammenleggbar.
 • Egen mobilapplikasjon.
 • Stilig design.

Ulemper

 • Kunne med fordel hatt lengre rekkevidde.
 • Litt lav maksimal brukervekt.
 • Relativt lang oppladningstid.

5. Denver SCO-65220

Denver SCO-65220

3.5
Denver SCO 65220 Test

Produktbeskrivelse: Denver SCO-65220 er en svært rimelig elektrisk sparkesykkel, som leveres med en maksimal hastighet på 20 km/t.

Utseendemessig er dette en stilren og moderne elektrisk sparkesykkel, og vi setter stor pris på at Denver har valgt å utstyre sykkelen med et kraftig LED-lys i front - samt et eget bremselys på bakdekket.

Til tross for at sykkelen ser pen ut, er vi allikevel noe skuffet over spesifikasjonene.
Produsenten selv omtaler batteriet som meget kraftig, men rekkevidden er dessverre kun 12 kilometer under optimale forhold.
Tilsvarende er ladetiden hele 3 timer, noe som etter vår mening rett og slett er for høyt, gitt den relativt korte rekkevidden.

På den positive siden setter vi pris på at Denver SCO-65220 er utstyrt med solide gummidekk, som gir ekstra beskyttelse mot punktering.
Dimensjonene på dekkene kunne allikevel vært mye større, da de kun måler 6,5" - noe som i praksis tilsier at dekkene rett og slett er litt for tynne.

Den maksimale brukervekten er 100 kilo, men enkelte har rapportert om at batteritiden reduseres drastisk dersom man veier noe særlig mer enn 70 - 80 kg.

Denver SCO-65220 er ikke den mest imponerende sparkesykkelen som er å få tak i, men til gjengjeld har den en svært god pris - og passer perfekt for deg som bare vil ha det litt gøy over kortere distanser!

Fordeler

 • 20 km/t toppfart.
 • Lav egenvekt.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Kort rekkevidde.
 • Tynne dekk.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!